Ifj. Lázár Zoltán duplázott a Mesterek Tornáján

A hétvégén a kaposvári Pannon Egyetem Lovasakadémiáján megrendezett Mesterek Tornáján a 19 éves ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával ismét megszerezte a győzelmet. Különleges siker ez, hiszen a Mesterek Tornája két évtizedes történetében először fordult elő, hogy egy páros ismételni tudjon.

ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicita nyergében egy korábbi versenyen

1996 óta minden évben megrendezik a kaposvári Pannon Egyetem Lovasakadémiáján a Mesterek Tornáját. Ez a legrégebben élő fedettpályás versenyünk, amelyen korábban több szakág is helyet kapott. Idén a díjugratásé volt a főszerep. A nemzetközi versenyen a fiatal lovak és az utánpótlás lovasok mellett a hagyományos kis-, közép- és nagykör került lebonyolításra. A fő versenyszám a Túri József emlékét őrző nagydíj volt, melynek összdíjazása 10.000 euró.

A duplázások hétvégéje volt

A pénteki 135 cm-es nagykörben Eduard Petrovic horvát pályaépítő összevetését hat lovas tudta verőhiba nélkül lelovagolni. Az első és második helyet Horváth Balázs gyűjtötte be két kancájával, PM La Conta Z-vel és PM Diamantinával. A harmadik a sáripusztai, ifj. Gombos László lett Bukfenccel

A szombati hiba-idős, 140 cm-es nagykör Burucs Barna duplázását hozta, aki Georgie’s Valentinnel és Helios C-vel ugratott az első két helyre.

A 130 cm-es vadászugratásban Marton András győzött a villámgyors PM Fortunával, megelőzve Potocska Attilát, aki ezúttal Love Of Prinzit lovagolta. A harmadik helyet a Szotyori Nagy Kristóf – Timpex Fegyenc páros szerezte meg.

Az U 25-ös versenyszámok is duplázást hoztak: Szuhai Péter Ludwiggal mindkét nap győzött ifj. Lázár Zoltán előtt, aki először Fülest, másnap Jottert lovagolta.

Búza Krisztián Luxor “F” nevű lovával nyerte a kiskör első felvonását, majd az ifjúsági Országos Bajnokság tavalyi bronzérmese, Markó Sándor és Mont Blanc diadalát hozta a kiskör második menete.

Lázár-siker a Túri József Nagydíjban

Kilenc lovas lovagolhatott a Túri József emlékét őrző nagydíj összevetésében. Utolsó indulóként a 19 éves ifj. Lázár Zoltán pej kancájával, Lacrima Di Felicitával hiba nélkül a leggyorsabb idővel megszerezte a győzelmet. A Mesterek Tornája huszonkét éves történetében először fordult elő, hogy egy páros ismételni tudjon.

A nemzetközi verseny nagydíjának második helyezettje, a verseny legeredményesebb lovasa Burucs Barna lett Helios C-vel. Harmadik helyen díjugrató sportunk egyetlen gyermek Európa-bajnoka, Weinhardt Virág végzett Equest Cha-Chával.

ifj. Lázár Zoltán és Lacrima Di Felicita egy korábbi versenyükön

A húszéveseké a világ

Az U25-ös kategória döntőjének összevetésében hét lovas lovagolt és végül három hölgy lovas szerezte meg a dobogós helyezéseket. A győztes Füzér Gábor lovasa, Weinhardt Virág lett Quennievel, megelőzve Bognár Dórát aki Piano nevű lovával, és a leggyorsabb négy hibapontos összevetőt, Szotyori Nagy Kristóf tanítványát, Sopronyi Rékát Donalddal.

A kiskör vasárnapi hibaidős versenyszáma két szürke ló diadalát hozta: győzött Burucs Barna Elenával és második lett Fazekas István Elise nyergében. Mészáros Marcell a harmadik helyen végzett Zónával.

Az 5 éves lovak összevetéses versenyszámában a Kiszel Gabriella tulajdonában lévő Calliope végzett az első helyen Krucsó Szabolccsal. A youngster tour kétfázisos versenyszámát BN Silver nyerte Török Sándorral, megelőzve Cunamit Pirik Zsolttal a nyergében.

2017.03.13. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások