Nemzetközi Díjlovas Fesztivál lesz Máriakálnokon!

Május 9-12 között egy izgalmas és látványos rendezvény vár minket Máriakálnokon a Díjlovagló Központban (Dressurzentrum). A Máriakálnoki Nemzetközi Díjlovas Fesztivál egy nemzetközileg elismert verseny, egyben Világkupa forduló is, ahová a versenyzők a világ különböző pontjairól érkeznek.

 

Több olimpiai bajnok is részt vett már a 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő versenysorozaton, amit akár a díjlovaglás hazai ünnepének is nevezhetünk. A rendezvénysorozat célja eredetileg az volt, hogy lehetőséget teremtsen a legjobb magyar díjlovasoknak magukat a legjobb külföldi versenyzőkkel megmérettetni.
Ez sikerült is. Komoly pénzdíjazású versenyek, nagydíjas szintig, melyen mind a felnőtt, mind a gyermek kategóriákban a legjobbak látogatnak el hozzánk.
A négy napos rendezvény menetrendje és mesterkurzusai ezen a linken megtekinthetők: http://www.nt-turnierorganisation.de/mariakalnok2019/.

 

A helyszínről

A gyönyörű lovardában a 2003-as évben kezdődtek a versenyrendezések – hazai és nemzetközi versenyek egyaránt. Az elmúlt rendezvényeket eddig mindig nagy érdeklődés kísérte, és mind a versenyzők, mint a látogatók elégedetten távoztak. Ez a magas színvonalnak és profizmusnak köszönhető. A máriakálnoki Díjlovagló Központot 2015 óta Ács Róbert és Losonczy Anikó vezeti, ők kezdeményezték az első Nemzetközi Díjlovagló Fesztivált is.

Tekintsétek meg ezt a videógalériát a rendezvénynek otthont adó helyszínről:

Elérhetőségek

Cím: 9231 Máriakálnok, Ádám Zoltán utca 4.
Telefon: +3670 6331 316
E-mail: dressurzentrumkft@gmail.com
Honlap: www.dressurzentrum.hu

2019.05.02., Both Anna, Lovasok.hu szerkesztősége
Forrás: www.nt-turnierorganisation.de, www.dressurzentrum.hu
Képek forrása: Dressurzentrum Máriakálnok, Bigstockphoto.com

Hozzászólások