Légy Te is kenderházépítő!

Kenderház? Sokan kapjuk fel a fejünket a szó hallatán, vajon milyen lehet tesszük fel a kérdést és gondolatunk már szárnyra is kap! Nem is gondolnánk, de a kenderházak építése több évszázados múltú hagyományokra tekint vissza, időtállóságuk, környezetbarát anyagai, kiszámítható költségei és gyors felépíthetőségük révén ma már egyre többen válasszák és hagyják hátra az idegeskedést, az évekig elhúzódó építkezést, a bonyodalmakat és a váratlan kiadásokat.

Válj Te is kenderházépítővé!

Ha kíváncsi vagy milyen is egy modern köntösbe öltöztetett, valódi kenderház, esetleg pont építkezés előtt állsz vagy lovadnak szeretnél istállót, nyergest készíteni környezetbarát módon, alacsony költségek mellett, akkor a kenderházat Neked találták ki!

Gyere el Te is augusztus 7-én Szeged-Algyőn megrendezésre kerülő Kenderház Építési Napra és válj Te is igazi kenderház építőmesterré! A vidám hangulatú eseményen betekintést nyerhetsz az építkezésbe, megtanulhatod hogyan kell kendertéglát készíteni, milyen fortélyai vannak a gyakorlatban a kenderház megépítésének, próbáld ki Te magad is, milyen jó érzés saját kezűleg házat építeni! Az eseményről bővebben információ ide kattintva olvasható.

De hogyan lesz a kenderből ház?

Az energiatakarékos és természetes kenderbeton készítéséhez nincs másra szükség, mint a kender rostjainak vízzel és mésszel való összekeverésére és máris kész a saját magad által előállított, teljesen természetes építőanyag új otthonodhoz. Ugye milyen jól hangzik? Ha érdekel a téma, akkor talákozzunk 2022. augusztus 7-én, Szeged – Algyőn, a vasárnap 10 órától megrendezésre kerülő Kenderház Építési Napon. A workshopon remek baráti hangulatban fedezheted fel a kenderház építésének menetét és a kendercell (kenderbeton gyártásának) folyamatát.

De mitől is ilyen szuperek és népszerűek a kenderházak?

  • Először is költséghatékony. A megemelkedett építőipari árak mellett a kenderház jó alternatívát jelenthet, hiszen költségek tekintetében verhetetlen a hagyományos házakkal szemben.
  • Természetes alapanyagokból épül fel házunk, istállónk, így elkerülhető az asztma, rákos megbetegedések, allergia, mivel nem tartalmaz méreganyagokat, amelyek a későbbiekben megbetegedéseket okozhatnak.
  • Felhasználása több száz éves múltra tekint vissza.
  • A mész párolgása vírus- és baktériumölő.
  • A falak lélegeznek, légáteresztőek, így nem penészesednek.
  • Szabályozza a helyiségek belső páratartalmát.
  • Kiváló hang- és hőszigetelő, jó a hőtartóképessége is.
  • Szinte éghetetlen, kötés utána a víz sem árt neki. Fagyálló.
  • Nem támadják a bogarak, rágcsálok.
  • A kendercell 100%-ban újrafelhasználható, így a környezetünket sem terheljük.

Miért pont a kender?

A kender maga a természet csodája, magjából olajat sajtólhatunk, CBD-t, melynek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, de szárából erős kötelet is fonhatunk, textíliákat, különböző kozmetikumokat, tárgyakat, építőipari alapanyagot is készíthetünk belőle.

Sőt, már számos kutatás is folyik a lovaink számára táplálékkiegészítőként való alkalmazásának lehetőségéről, amelyek előzetes eredményei alapján a kender etetése  kimutathatóan hozzájárul a lovak egészségének fenntartásához, tömegük növeléséhez és a stressz csökkentéséhez. Bővebben erről ebben a cikkben itt olvashatsz.

Építkezés előtt állsz, de megrémítenek az építőipar árai?

A kenderház lehetőséget nyújt ahhoz, hogy álmaid valóra váltsd! Ha építkezés előtt állsz és szeretnéd költségeid minél alacsonyabban tartani, de ezek mellett egészséges és modern otthonra vágysz, akkor a kenderház a tökéletes választás. A kenderből megfizethető módon építhetünk magunknak és lovaink számára is egészséges, környezetbarát otthont, istállót. Kell ennél több?

Mi arra biztatunk, hogy ne mondj le álmaidról!

Szeretettel várunk a csapatban augusztus 7-én, szombaton 10:00 órától Szeged-Algyőn, ha többet szeretnél tudni a kenderház építéséről a gyakorlatban is. Bővebb információ az esemény facebook oldalán, ide kattintva található. Légy Te is kenderház építő és valósítsd meg álmaid!

2022.07.26.
Sáradi Judit Nikoletta
Képek forrása: Canva

Hozzászólások