Conway Boko és Time To Say Goodbye uralták az Ügetőt

A kétfutásos Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben Conway Boko győzött  Hajnal Tiborral, az összetettben a francia import Reste Premier futott be másodikként, majd Royal Flesh és hajtója, Márton Lajos következtek. A Ferge László Emlékversenyt Time To Say Goodbye nyerte Márton Lajossal Titán Ville és Tornado Cole előtt.

Conway Boko és hajtója Hajnal Tibor nyerte
a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyt
A Ferge László Emlékverseny győztesei
Time To Say Goodbye és Márton Lajos

Összefoglaló a 2015. május 2-i versenynap futamairól

1. futam

A repülőstart után Bezique Va Bene kezdett a legjobban, de Támogató és Rigoletto is jól startoltak. A start után Solt-Zombori Ghazal és Please Mr Postman is elgaloppozták az esélyeiket. Az első egyenesben még mindig Bezique Va Bene ügetett az élen, de Rigoletto megpróbálta megszorítani, mögöttük Támogató és Renoir Lag kettesfogata ügetett. A kanyarban Spartacust megindította hajtója, és könnyen felügetett a vezető lovakhoz, át is vette a vezetést. Ekkor Rigoletto elugrott, őt is kizárták a versenyből. A befutó egyenesbe érve már magabiztosan vezetett Spartacus, őt Sholty Geri tudta csak megszorítani, aki végül Machetta-val együtt hibázott, így Spartacus nyerte a futamot, második helyre pedig Bezique Va Bene ért be, majd Támogató, és Sikerdíj.

Befutási sorrend: Spartacus (12) – Beziqua Va Bene (6) – Támogató (3)
Győztes idő: 23,7

2. futam

Az autóstart után Tündér Szépe hibázott. Thor-com kezdett a legjobban, mögötte Topmodell, és Tarantino. Utóbbi galoppozott, ezért kizárták a versenyből. Tücsök is hibázott. A túlegyenesre fordulva még mindig Thor-com vezette a mezőnyt, majd Topmodell, Tündérrózsa és lemaradva tőlük negyedik helyen Tárkány. Tiara Bosst is diszkvalifikálták, majd Trónörökös is galoppozott, valamint Trapéz és Tom Cruise is hibáztak. Az utolsó hatszáz méteren Thor-com-ot megszorongatta Topmodell, de előbbit ekkor megindította hajtója, és eltávolodva a mezőnytől megnyerte a versenyt.

Befutási sorrend: Thor-com (8) – Topmodell (5) – Tündérrózsa (3)
Győztes idő: 23,2

3. futam

Nem indult: Rabatt (6). Az autóstart után nagyon jól kezdett Rocket Boy, mellé hamar felzárkózott Oldtimer Diamant, akiket Black Coffee követett, majd Harlynda. Sholty Csabi gyengébben indult. Az első egyenesben már átvette a vezetést Oldtimer Diamant, mögötte Rocket Boy és Black Coffee egymás mellett ügettek. Egy egész körön keresztül nem változott a sorrend, kettes fogatok alakultak, elöl Oldtimer Diamant Black Coffee-val, mögöttük pedig Harlynda Rocket Boy-jal. Az utolsó hétszáz méteren Black Coffee-t megindították, megpróbált eltávolodni a többiektől, Oldtimer Diamant védekezni próbált, de a befutó egyenesben Harlynda könnyedén felügetett az első helyre, csak Black Coffee tudott vele lépést tartani, közöttük célfotó döntött előbbi mellett.

Befutási sorrend: Harlynda (3) – Black Coffee (2) – Rocket Boy (4)
Győztes idő: 21,7

4. futam

A fordulóstart csak negyedikre sikerült a fogatoknak, a start után pedig Reine d'Illiat vette át a vezető szerepét, mögötte Alegria Dream, Overnight, majd Royal Flesh. Az első egyenesben Alegria Dream megelőzte a fáradó Reine d'Illiat-ot, Conway Boko pedig felügetett a harmadik helyre. A túlegyenesben még magabiztosan vezetett Alegria Dream, de a verseny végére kifáradt, Overnight pedig hibázott. Az utolsó pár száz méteren megindította hajtója Conway Bokot, és messze eltávolodva a mezőnytől, magabiztosan megnyerte a versenyt. Második lett Reste Premier, majd harmadik Royal Flesh és a negyedik Prudy.

Befutási sorrend: Conway Boko (5) – Reste Premier (9) – Royal Flesh (4)
Győztes idő: 18,5

5. futam

Az autóstart után Nixon kezdett a legjobban, mögötte libasorban Ördög Hegedűse, Palkó, Nyíres, és Orinoco. Az első egyenesre érve Palkó vette át a vezetést, Nixon csak a második helyen ügetett, mögötte Palkó és Orinoco jöttek. A túlsó oldalon nem változott a lovak sorrendje, azonban a kanyarban Ripley megindult, és a befutóra érve már fel is ért az első helyre, amit a verseny végéig meg is tartott. Nixont még egyszer megpróbálta hajtója megindítani, de csak a második helyig sikerült felérni vele. Palkó lett a harmadik.

Befutási sorrend: Ripley (7) – Nixon (3) – Palkó (2)
Győztes idő: 18,1

6. futam

Az autóstart után egyből galoppozni kezdett Topáz Lady, Tas Lick és Tini-mia is. Titanilla vezetésével értek be a lovak az első egyenesbe, mögötte Texas Oil és To Be Continued kettesfogata ügettek el messzire a mezőnytől. A túlsó oldalra érve To Be Continued felzárkózott a vezető Titanilla mellé, és közelebb értek hozzájuk Tramontana és Triumph is. A befutóra érve To Be Continued elkezdett fáradni, Texas Oil azonban megindult és könnyedén át is vette a vezetést, To Be Continued újra elindult, de már nem tudta megvédeni első helyét, mögötte harmadikként Titanilla ért be a célba.  

Befutási sorrend: Texas Oil (11) – To Be Continued (12) – Tramontana (3)
Győztes idő: 26,3

7. futam

Az első sikertelen fordulóstart után Torres türelmetlenkedni kezdett, és a sikeres második start pillanatában galoppal indított. Ezzel eljátszotta esélyeit. Tornado Cole kezdett a legjobban, őt követte Tájfun, és Titán Ville. Az első egyenesre érve a mezőny kettes fogatokba rendeződött, legelöl ügetett Tornado Cole és Tájfun, második sorban Titán Ville és Time To Say Goodbye, harmadikban pedig Tartozó és Traffipax. A túlsó egyenesben továbbra is változatlan sorrendben haladtak a kettes fogatok, majd a befutó egyenesre érve Tonnyó is megkezdte a felzárkózást, valamint Titán Ville és Time To Say Goodbye is megpróbáltak felügetni a vezető kettős mellé. A felzárkózás utóbbinak sikerült is. A cél előtt Time To Say Goodbye messze elügetett versenytársaitól, egyedül Tornado Cole tudta az utolsó métereken megszorítani. 

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (4) – Titan Ville (2) – Tornado Cole (3)
Győztes idő: 21,5

8. futam

Az autóstartot legjobban Kairo Sun vette, de remekül kezdett Padova és No Bi is. Az első egyenesre érve Kairo Sun még mindig magabiztosan vezetett, őt Reine Fille próbálta utol érni. A kanyarba érve kívülről megkerülve a mezőnyt Jubilee Hut átvette a vezetést, és megpróbált messze elügetni társaitól. A második egyenesben Jubilee Hut-ot Kairo Sun és Reine Fille, majd Padova és Sumi kettesfogatai követték. Az utolsó kanyarban Rimella hibázott, és Sumi is galoppozni kezdtek. Ezért Sumi kiesett a versenyből. A befutó egyenesben még mindig Jubilee Hut ügetett az élen, de őt folyamatosan támadták Reine Fille és No Bi, valamint Padova, Rimella és Kairo Sun is. Az utolsó száz méteren Reine Fille könnyedén megverte Jubilee Hut-ot.

Befutási sorrend: Reine Fille (5) – Jubilee Hut (6) – Padova (1)
Győztes idő: 21,6

9. futam

Nem indult: Overnight (2) , Reine d'Illiat (3). A fordulóstart csak másodjára volt sikeres, ez Őrangyal versenyébe került, mert második nekifutásra galoppal kezdett. Prudy startolt a legjobban, élre állt, mögötte Royal Flesh és Alegria Dream ügettek. Az első egyenesre érbe Prudy mögött kettesfogatok alakultak, Royal Flesh Conway Bokoval, Alegria Dream pedig Terre Maya-val, mögöttük Reste Premier. A túloldalon Reste Premier megindult, és könnyedén felügetett a vezető fogatok mellé. Alegria Dream elgaloppozta esélyeit. A befutóra fordulva a fáradó Prudyt Conway Boko támadta, majd meg is előzte. Az utolsó száz méteren Conway Boko már csak Reste Premierrel versenyzett az első helyért, amit végül utóbbi szerezte meg.

Befutási sorrend: Reste Premier (9) – Conway Boko (5) – Prudy (1)
Győztes idő: 17,4

10. futam

Az autóstart után Reménység galoppozni kezdett, ezáltal ki is esett a versenyből. Rustik Rozi állt be vezetni, mögötte szintén jól kezdett Laluna Comtesse, és Nelli Gull, de Kérkedő is ott ügetett a nyomukban. Az első egyenesben Rustik Rozi még mindig magabiztosan vezette a mezőnyt, mögötte Nelli Gull-nak sikerült feljebb zárkóznia, őt Laluna Comtesse követte. Spar Lady hibázott, majd diszkvalifikálták. A túlsó egyenesben Rustik Rozi kifáradt, és ezt kihasználva Nelli Gull megindult az első hely felé, könnyedén átvéve a vezetést. Kandidátus is galoppozott, így őt is kizárták. A befutó egyenesbe érve Nelli Gull-t már semmi nem állíthatta meg, övé lett a győzelem, Kérkedő ért be másodikként a célba, majd Laluna Comtesse lett a harmadik, Rustik Rozi pedig a negyedik.

Befutási sorrend: Nelli Gull (7) – Kérkedő (5) – Laluna Comtesse (1)
Győztes idő: 21,2

11. futam

Az autóstart után Lardon kezdett a legjobban, mögötte szintén jól indult Pletykás és Magic Diamond Way is. Az első egyenesre érve a mezőny kettes fogatokba rendeződött, Lardon és Pletykás vezettek, mögöttük Magic Diamond Way és Kentucky Girl ügettek fej-fejt. Magic Diamond Way hibázott, így kiesett a versenyből. A túlegyenesben Lardon továbbra is őrizte a vezető helyét, de Kentucky Girl támadni kezdte, és meg is előzte, majd feljött Láss csodát! is a vezető lovak közé. A befutóba érve már magabiztosan vezetett Kentucky Girl, és meg is nyerte a versenyt, mögötte másodikként Láss csodát! ésrt célba, majd Patricia és Olasz Lány.

Befutási sorrend: Kentucky Girl (4) – Láss csodát! (11) – Patricia (13)
Győztes idő: 20,2

A következő verseny május 8-án pénteken, és 9-én szombaton lesz az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont:
    – 2015. május 8-án pénteken 14:00 órai kezdettel
    – 2015. május 9-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.05.05. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások