Lovastornászaink sikerrel zárták az EB-t

Sikeresen zárult az Európa-bajnokság a magyar lovastornászok számára. Aachenben Csordás Réka, Gadolla Réka, Németh Blanka, Somogyi Eszter és Bence Balázs képviselték hazánkat.

Még 20 képünk van a lovastornászok aacheni versenyéről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Első felnőtt kontinensviadalán Bence Balázs a nyolcadik helyen zárt Zakariás hátán (7.493). A mindössze 19 éves versenyzőtől ez remek eredmény, amivel várhatóan a Világranglista első tíz helyének valamelyikére kerül majd. 

Európa-bajnok a német Jannis Drewell (8.369), ezüstérmes Thomas (8.343), bonzérmes Viktor Brüsewitz (8.157).

Még két magyar induló volt a hölgyek versenyében. Németh Blanka remekül zárta a kötelezőket, hiszen a döntőt jelentő 13. helyen állt, a kűrben azonban lova, Garfield a kívánatosnál gyorsabb tempót diktált, így nem sikerült realizálni a döntős esélyt, végül Blanka a 21. helyen zárt. Somogyi Eszter Zakariás hátán a 23. helyen fejezte be a versenyt.

Az első helyet a hölgyek között a svájci Simone Jäiser (8.321) szerezte meg, a dobogó második fokára a német Corinna Knauf (8.280) állhatott fel, harmadik az osztrák Lisa Wild (8.207)

Nagyon jól szerepelt Csordás Réka – Gadolla Réka (Zakariás) összeállítású párosunk is, aki az első forduló után a hatodik helyen állt, majd a döntőben végül a hetedik helyen fejezte be a versenyt.  

2015.08.25. Forrás: Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakág, results.aachen2015.de
Fotók: FEIAachen2015

Hozzászólások