Time To Say Goodbye elorozta a Szent István Díjat

Összesítettben a jobb összidőnek köszönhetően Time To Say Goodbye lett a győztes, ezzel elorozva a dobogós Ollyan nincs és Night Lady elől a Szent István Díjat.

  Time To Say Goodbye a befutóban simán elment Tonnyó mellett

Szent István Díj az Ügetőn

A Szent István Díj mindkét futamában hasonló volt a forgatókönyv, Tonnyó (Kolozsi László) vezetett, előnyét folyamatosan növelte, az utolsó kanyarban pedig megközelítette a rivális Time To Say Goodbye (Márton Lajos), majd a befutóban elügetett. Az első futamot meg is nyerte a hároméves, Ollyan nincs (Fazekas Andrea) és Tornado Cole (Váradi Sándor) lettek a helyezettek, míg a második futamban Ollyan nincs (Fazekas Andrea) megelőztet Time To Say Goodbye-t (Márton Lajos), aki így második lett, Night Lady (Hajnal Tibor) érkezett harmadiknak. Összesítettben a jobb összidőnek köszönhetően Time To Say Goodbye lett a győztes, Ollyan nincs a második, Night Lady a harmadik.

Összefoglaló a 2015. augusztus 22-i ügető futamokról:

1. futam:

Rainbow Place a startnál rögtön galoppozott és kiesett a versenyből. Szökevény vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesben. Mögötte Tündérrózsa és Tündér Szépe kettőse ügetett, majd Tequila Hush és Sumi érkeztek és Shake Up is közel volt még. A túlsó oldalon Tequila Hush és Shake Up indultak meg, a befutóegyenesben pedig Sumi kapott utat. Shake Up nyerte végül a futamot, Tequila Hush és Sumi értek el helyezést.

Befutási sorrend: Shake Up (9) – Tequila Hush (6) – Sumi (1)
Győztes idő: 20,3

2. futam:

Mountain Bambi hibázott még az első kanyar előtt és kiesett a versenyből. A mezőny libasorba rendeződött a következők szerint: Andorra Gold, Laluna Comtesse, Kiskarcsi, Amazing Lobell és Kérkedő. Az első támadást Amazing Lobell indította. Laluna Comtesse felment a vezető Andorra Gold mellé, Amazing Lobell pedig Kiskarcsi mellé. Nagyon szoros volt a befutó. Először úgy tűnt, hogy Laluna Comtesse fog nyerni, Kiskarcsi zsákutcába került és mire ki tudott jönni a falról, már csak másodiknak tudott felszaladni a nyerő Amazing Lobell mögé, Laluna Comtesse a harmadik helyen végzett. A futam után a második helyen célbaért Kiskarcsi hajtója (Papp István) óvást emelt a győztes Amazing Lobell hajtója (Lakatos Árpád) ellen szorítás és akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.

Befutási sorrend: Amazing Lobell (6) – Kiskarcsi (5) – Laluna Comtesse (3)
Győztes idő: 19,4

Amazing Lobell indította az első támadást

3. futam:

Rafael Bit, Silver Lady, Topáz Lady, Rachel CR, Rafa és Santana sorrend alakult ki a start után. A verseny első szakaszában libasorban haladt a mezőny, majd Rachel CR és Rafa megkezdték a zárkózást. Változás csak a befutóban történt. Rafa nagyon erős volt az utolsó 100 méteren és megnyerte a futamot, Rafael Bit lett a második, Santana nagy lendülettel érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Rafa (4) – Rafael Bit (2) – Santana (7)
Lejelentették: Pozsony (5)
Győztes idő: 18,1

4. futam:

Titán Ville kezdett galoppal és kiesett a versenyből. Az élről fordulók vezettek. A tribün előtti egyenesben Tonnyó növelte előnyét, Tornado Cole-ra pedig felzárkóztak a többiek, megérkeztek a hátulról fordulók is. A túlsó oldalon lendült támadásba Time To Say Goodbye és felment a vezető Tonnyó mellé, Tornado Cole mellett pedig Ollyan nincs színei jelentek meg. Time To Say Goodbye a célegyenesben gyorsított és megnyerte a futamot, Ollyan nincs szerezte meg a második helyet, Tornado Cole a harmadik.

Befutási sorrend: Time To Say Goodbye (3) – Ollyan nincs (6) – Tornado Cole (2)
Hajtóváltozás: (5) Salihamidzic – Varga Sándor
Győztes idő: 18,4

Time To Say Goodbye megnyerte a futamot

5. futam:

Az első kanyarra érve Ultimate Sun ugrotta el magát, diszkvalifikálták. Upset is hibázgatott, de versenyben maradt, Übü Király pedig gyengén kezdett. Üde Szépe és Ukulele meglépett a másik két üldözőtől, sőt előbbi gyorsított. A túlsó oldalon Übü Király lendült támadásba és felment Üde Szépe mellé, a befutóra pedig már fej-fejt érkeztek. Az utolsó métereken azonban a küzdelem hevében Übü Király mozgása szétesett, így kiesett a versenyből. Üde Szépe lett a nyerő, Ukulele a második, Upset a harmadik.

Befutási sorrend: Üde Szépe (4) – Ukulele (1) – Upset (2)
Lejelentették: (3) Urzulina
Győztes idő: 25,2

6. futam:

Mistral és Svéd Barát kettőse vette a legjobb a startot. Az első egyenesben Jorvik Viking gyorsított és élre állt, mögötte libasorban haladt a mezőny: Svéd Barát, Mistral, Pinokkió, Süni és Örs sorrendben. Verseny közben Jorvik Vikinget tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálták, Mistral pedig az utolsó kanyarban ugrott és kiesett a versenyből. Az utolsó 150 méteren megjelent a favorit Örs és megnyerte a futamot, Svéd Barát lett a második, Pinokkió a harmadik.

Befutási sorrend: Örs (3) – Svéd Barát (5) – Pinokkió (4)
Hajtóváltozás: (5) Svéd Barát – Kovács Dóra
Győztes idő: 22,7

Az utolsó 150 méteren megjelent Örs és megnyerte a futamot

7. futam:

Off Road, Rocket Boy, Conway Boko, Szerelmes R., Ördög Hegedűse és a start előtt hibázgató Andorra Gold sorrend alakult ki a start után. A tribün előtti egyenesben Conway Boko gyorsított és átvette a vezetést. Mögötte Rocket Boy indított támadást, de a befutóegyenesben elvétett pár lépést. Conway Boko nyerte a futamot, Off Road lett a második, Ördög Hegedűse érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Conway Boko (4) – Off Road (2) – Ördög Hegedűse (5)
Győztes idő: 17,3

8. futam:

Old Shatterhand hibázott a startnál, rögtön kiszállt a versenyből. Poéta ment el vezetni, mellette Jávor Class ügetett, majd Nikon érkezett. Az első egyenesben Oli Sun zárkózott fel és megérkezett Poéta mellé. Nyári Zápor indult el a túlsó oldalon, azonban szétesett a mozgása, diszkvalifikálták. A célegyenesben többen is megindultak, jött Jávor Class, Oscar Wilde és Oli Sun, végül ez lett a befutási sorrend is.

Befutási sorrend: Jávor Class (4) – Oscar Wilde (11) – Oli Sun (8)
Győztes idő: 19,5

A célegyenesben többen is megindultak, Jávor Class ügetett be elsőnek

9. futam: 

Tonnyó, Tornado Cole, Time To Say Goodbye és Salihamidzic volt az első öt ló sorrendje a start után. Tonnyó ugyanúgy, mint az első futamban, 20-25 méteresre növelte előnyét és ezt meg is tartotta egészen az utolsó kanyarig, ahol megjelent mellette Time To Say Goodbye, a befutóban pedig el is ment Tonnyó mellett. Ollyan nincs is nagy lendülettel érkezett és lefiniselte a háromévest, a harmadik helyre Night Lady érkezett.

Befutási sorrend: Ollyan nincs (6) – Time To Say Goodbye (3) – Night Lady (7)
Hajtóváltozás: (5) Salihamidzic – Varga Sándor
Győztes idő: 16,8

10. futam:

Spar Lady, Oklahoma Font, Exxon Valdez és Jákfa sorrendben ügettek a fogatok, jól tartotta még magát Rustik Rozi és Promeheus. Ez a sorrend nem változott a célban sem, Sziklaszirt jött fel negyediknek szép finis után. A futam után a 3-as számú fogat hajtója (Horváth Lilla) óvást emelt a győztes Spar Lady hajtója (Velezdi József) ellen pályaelhagyás miatt, de a Versenyintézőség az óvást elutasította.

Befutási sorrend: Spar Lady (4) – Oklahoma Font (3) – Jákfa (6)
Lejelentés: (10) Raffaella SM és (13) Alegria Dream
Győztes idő: 20,7

A következő ügető futamokat augusztus 30-án vasárnap láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. augusztus 30-án vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.08.25.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt

Hozzászólások