FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága – Két magyar ló minősült a döntőre

Október 7-10. között hazánk, Szilvásvárad, az Állami Ménesgazdaság Lipicai Lovasközpontja ad otthont a FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának. 5, 6 és 7 éves lovak kategóriáiban hirdetnek bajnokokat a 4 napos küzdelem után.

FEI Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága - Két magyar ló minősült a döntőre

A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát az elmúlt években a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. öt alkalommal rendezte meg, 2021-ben Szilvásvárad vette át a stafétát.

Október 7-10. között a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont ad otthont a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának. Október 09-én, szombaton tartják a „Nimród Vadászai” Hunor és Magor Csodálatos Vadászata-Tradicionális Vadász Bemutató és Országos Huszártalálkozót, ami az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő rendezvénye. Minden program ingyenesen látogatható!
A bemutatónak a ménesgazdaság fedeles lovardája ad otthont 19:00 órától.

A három szakág versenyeit összefogó Szilvásvárad Masters nemzetközi versenysorozat megrendezése után a Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága kiváló lehetőséget ad arra, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe.

Minden rendezvény INGYENES, A SZEPTEMBER 09-I ELŐADÁS SZABADON, VÉDETTSÉGI KÁRTYA NÉLKÜL LÁTOGATHATÓ!

Start- és eredménylisták: https://www.visualturbo.com/

2021. október 6., szerda
Kvalifikáció 1. kör: 7 éves korcsoport

Az első 9 ló bejutott a döntőbe. 2 ló minősülhet még pénteken a 2. körös minősítő versenyben, amennyiben elérik a min. 6,0 pontot.

2021. október 7., csütörtök
9:00 Kvalifikáció 1. kör: 5 éves korcsoport / 6 éves korcsoport

Két magyar tenyésztésű, 5 éves ló is minősült a döntőre.

Nonius IV-126 Cinke 6,88 ponttal az előkelő 4. helyen végzett a 15 fős mezőnyben! A kanca tenyésztője és tulajdonosa a Barna család Elekről.

Nonius XIV-25 Csanád 6,56 pontot elérve az 5. helyen végzett. A mén tenyésztője és tulajdonosa: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., Mezőhegyes

Mindkét ló Papp János hajtásában és Juhász József segédhajtóval érte el az eredményt.

2021. 10. 08.
Forrás: fogatsport.hu
Kép: pixabay.com

 

Hozzászólások