Magyar lovasnak szólt a Himnusz Lengyelországban

A lengyelországi Lesznóban folytatódott a közép-kelet-európai díjugrató világkupa sorozat. A magyar lovasok közül ifj. Szabó Gábor szerepelt a legeredményesebben a háromnapos versenyen, az ő tiszteletére szólt a magyar himnusz.

Fotó: csiobudapest.hu

Szombat este a 145 cm-es, világranglista pontot adó nagykörben 61 indulóból és 16 összevetőből ifj. Szabó Gábor egyedüliként tudott a 11 éves Timpex Bölcsésszel harminc másodpercen belül lovagolni, ami a győzelmet jelentette számukra.

CSIO-győztes versenyzőnk olyan neves lovasokat hagyott maga mögött, mint az Európa- és világbajnoki csapat aranyérmes holland Jur Vrieling, vagy a német Andre Thieme, aki 2015-ben az Egyesült Államokban egy egymillió dolláros nagydíjat, 2011-ben pedig hamburgi ugróderby-t nyert.

A vasárnapi világkupa versenyszámban a lengyelek sztárja, Jaroslaw Skrzyczynski végzett az első helyen. Hatodik lett az összevetésben a négy hibaponttal lovagló magyar-angol James Wingrave saját tulajdonú pej kancájával Quirosával, míg ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel megismételte előző heti litvániai eredményét és a kilencedik helyen zárt.

A versenyen Hugyecz Mariann kisebb versenyszámokban indult Chacco-Boy-jal. Ifj. Szabó Gábor pedig a Timpex Ménes lovaival, Gerlével, Ben-Hurral és Ezüsttel ért még el helyezéseket.

2016.10.24. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások