A Köztársasági Díj utolérhetetlen lova: Romi Mms

Romi Mms megvédte címét és a tavalyi év után idén is megnyerte a Köztársasági Díjat a Kincsem Park ügető pályáján. A hatéves kanca rendkívül fölényesen, szép stílusban iskolázta le a mezőnyt. A második helyet a hazánkban most debütáló Underpaid Hanover szerezte meg, harmadik helyen pedig Amazing Koks ért célba.

83. Kétévesek Nagydíja

Vesna és Villám Ville hibáztak a negyedik futam elején, mindkettőjüket diszkvalifikálták. Vulcano Boy és Walking John M kezdtek a legjobban, őket VAQU.Em.Q., Villeneuve és Violetta követték. Az első egyenesben Walking John M tudott gyorsítani és élre állt, mögötte libasorban haladt a mezőny. A túlsó oldalon Violetta vette át a vezetést Villeneuve mellett és egyre feljebb ügetett, az élen nem történt változás. A mezőhegyesi tenyésztésű kétéves mén Walking John M, magabiztos elsőként fordult a befutóra és a versenyt is megnyerte hajtójával Branislav Mukity-vel. Mögötte Vulcano Boy szerezte meg a második helyet Hajnal Tiborral, VAQU.Em.Q. és Csordás Emil pedig a harmadikat.

  • Befutási sorrend: Walking John M (3) – Vulcano Boy (2) – VAQU. Em. Q.(4)
  • Győztes idő: 20,3

Walking John M “besétált” a célba

Őszi Kanca Díj

Uzsorásnő és Uránia RG kezdtek a legjobban, de Unreal Boss és Unipress is közel ügettek hozzájuk. Az első egyenesben Unreal Boss-szal gyorsított hajtója és átvette a vezetést, miközben a hátulról forduló lovak is megérkeztek a többiekhez, egyedül Szacharin és Őrangyal voltak egy-két hosszal lemaradva. Unreal Boss a befutót is elsőként érte el, ott azonban támadások érkeztek Uzsorásnőtől és Uránia RG-től. Hármójuk közül utóbbi volt a legerősebb és megnyerte a futamot, a második helyről célfotó döntött Unreal Boss, valamint Uzsorásnő között.

  • Befutási sorrend: Uránia RG (5) – Unreal Boss (1) – Uzsorásnő (3)
  • Győztes idő: 19,3

Uránia RG és hajtója Mitja Slavic jól taktikáztak

Köztársasági Díj:

Nagyon jól kezdett a hazánkban most debütáló Underpaid Hanover, azonban nála is gyorsabb volt Romi Mms és hamar átvette tőle a vezetést. Mögöttük Piera del Bar, Amazing Koks, Lemon Ice, Lotte és Grumetti volt a további sorrend. Sok változás nem történt a futamban, a várt küzdelem elmaradt, mert Romi Mms miután elsőként érte el a befutót, tovább távolodott a mezőnytől és fölényesen nyerte a Köztársasági Díjat. Underpaid Hanover második helye sem forgott veszélyben, messzi, de magabiztos harmadik Amazing Koks lett.

  • Befutási sorrend: Romi Mms (5) – Underpaid Hanover (3) – Amazing Koks (1)
  • Győztes idő: 15,5

Romi Mms akár még egy mms-t is küldhetett volna ügetés közben, akkora fölénnyel nyert. Fotó: Péter Réka

Tovább a szombati ügető versenynap részleteihez >>

A következő ügető versenynap október 29-én lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. október 29-én szombaton
  • A belépés ingyenes
A versenyekről közvetít a 

 

2016.10.25. Forrás: Kincsempark.hu
Fotó: Kincsempark, Péter Réka

Hozzászólások