Magyar díjugrató győzött Bulgáriában

Szenzációs magyar siker született Bulgáriában, ahol a CSI** W Nagydíjában két magyar lovas is felállhatott a dobogóra. Miskolc pedig először adott otthont Grand Prix versenynek.

Varga Balázs JLo nyergében egy korábbi budapesti CSIO-n

Bulgária: két magyar lovas a dobogón

Nagyszerű magyar siker született a bulgáriai Bojurishteben rendezett CSI** W verseny legmagasabb versenyszámában, a 145 cm-es, 25.000 euró összdíjazású Nagydíjban. 

Az összevetésbe Czékus Zoltán és Varga Balázs is bekerült, végül első lett Varga Balázs saját tenyésztésű, kilenc éves, Justboy apaságú lovával, Jloval. Czékus Zoltán Eliana nyergében a Nagydíj összevetésében egy verőhibával a harmadik helyen végzett.

A fiatal lovak versenyszámában a hat éves, Justboy apaságú Adél győzni tudott és további két helyezést is elért Czékus Zoltánnal.

Diósgyőr: 1,5 millió forint volt a tét

Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye először adott otthont ilyen rangos versenynek. A mostani Grand Prix az idei sorozat második etapja volt. Tíz páros próbált szerencsét Fodor István 150 cm-es, a Diósgyőri Vár tövében felépített pályáján.

Az 1,5 millió forint összdíjazású versenyszámban Gombos László tudott hibátlanul lovagolni Bukfenc nyergében. Két négy hibapontos lovas állhatott még fel a dobogóra: második lett Biharvári Attila Gordonnal, harmadik ifj. Szabó Gábor Timpex Emlékkel.

2016.07.04. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások