Ki a vízparton, ki a pusztában ugratta a lovát

A hétvégén Hortobágyra figyeltek a lovasok, de nem csak ott, hanem Balatonvilágoson is fontos díjugrató verseny zajlott. 

Fotó: Bigstock

Több ezres közönség, kiemelt pénzdíjak Hortobágyon

A jubileumi, ötvenedik Hortobágyi Lovasnapokon a főszerep a díjugrató sporté maradt, ugyanis kiemelt pénzdíjért két rangos díjugrató versenyszámot írtak ki a rendezők. 

A több mint egy kilométer hosszúságú, huszonhat erőkifejtésből álló derby versenyszám mindig különleges része a lovasnapnak. Itt nagyszerű lovaglással Nagy Erika nyert Astrid nyergében. Második lett Búza Krisztián Cantelouppal, harmadik Sáringer Ferenc és Timpex Égisz. 

A vasárnapi Nagydíj több ezres közönség előtt zajlott. Itt nyolcan teljesítették hibátlanul a 135 centiméteres alappályát. A győztes Andirkó Benjámin lett Aranykapu Diatanóval, megelőzve Csuka Balázst Timpex Ben Hurral, illetve Nagy Tamást, aki Aranykapu Lycost lovagolta.

Nemzeti minősítő Balatonvilágoson

A Balatonvilágoson rendezett háromnapos nemzeti minősítő verseny színvonalas megmérettetést hozott.

A pénteki 140 cm-es versenyszámot Horváth Balázs Hannibállal, a szombatit Reischl Márton Latinóval nyerte meg.

A balatoni nyár azonban a legnagyobb örömet Babó Szilviának hozta, a vasárnap délutáni, 145 cm-es, összevetéses versenyszámot ugyanis ő nyerte a Frederik apaságú PM Focus nyergében. Második lett Jármy Vince Niagarával, harmadik Horváth Balázs Hannibállal, Burucs Barna és Sir Winston C pedig a negyedik helyet szerezték meg.

2016.07.12. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások