Fejér megyei lovasok szárnyaltak Bábolnán

Az április 9-12 között, a szezon első országos minősítőjeként megrendezett bábolnai viadalon Varga Balázs és Reischl Márton kirobbanó formában bizonyította rátermettségét.

Varga Balázs szinte mindent vitt a szezon első Országos Minősítő versenyén Bábolnán. Fedezőménjével Luxszal és  saját tenyésztésű kancáival Lottival és Jloval számtalan helyezést szerzett és a verseny első három napján megnyerte a legmagasabb kategóriákat. A vasárnap délutáni Nagydíj négy összevetője közé azonban nem került be a kabókapusztai lovas.

Az egész hétvége legrangosabb versenyszámára az Áprilisi Szezonnyitó Bábolna Nagydíjra 26 nevezés érkezett. A rendkívül izgalmasra sikerült alappályát végül négy lovas tudta hibátlanul teljesíteni. A győztes egy nagyon összeszokott és rutinos páros: Reischl Márton Latinoval hibátlanul 35,59 idővel teljesítve az összevetést. Második helyezést az egész hétvégén jó formát mutató lovával, egy fiatal lovas, Vándor Zsófia és Quintus, a Varga Ménes versenyzője.

Bronzérmes helyen pedig szintén egy fiatal lovas kategóriájú hölgy, Kalán Eszter zárt Ajándék nyergében. A Mráz Tamás – Basco páros negyedik lett, mivel bár az összevetésben villámgyorsak voltak, de sajnos egyet ütöttek.

A hazai díjugratók legközelebb május 14-17. között látogatnak a Ménesbirtok versenypályájára.

2015.04.13. Forrás: Dijugratoszakag.hu,
Facebook.com/Bábolna-Nemzeti-Ménesbirtok
Fotó: Bigstockphoto.com

Hozzászólások