Lovas verseny? Csak lazán, gyógynövényekkel

Egy sportló sikeressége múlhat azon, ha az izomláz miatt kötötté váló izomzattal nem tud megfelelően teljesíteni a pályán. És persze azon is, ha versenyhelyzetben képtelen hideg fejjel lovasára és a feladatra koncentrálni. Íme a természetes segítség.

Kemény edzések és versenyek után sok sportló anyagcseréje kibillen egyensúlyából. Az izmok túlterhelését követően káros anyagok kerülnek a vérbe és a szövetek közé, a máj és a vese pedig nem képes megfelelően gyorsan és hatékonyan méregteleníteni a szervezetet. Ennek egyik szemmel látható és lovaglás során érezhető jele az izomláz: darabos, merev mozgás, kötött izomzat és izomfájdalmak.

A versenyek okozta stressz pedig megszokhatatlan egy menekülő állatnak, hacsak nincs, ami ezt ellensúlyozza – például nyugtató gyógynövények.

Ezt a két problémát együttesen orvosolja a Fitocavallo RELANOS-D doppingmentes receptje. A magyar sportlovasok nagy örömmel adják lovaiknak a felkészülési és a versenyszezonban, mert éppen azokat a problémákat oldja meg, amelyekkel egyébként nehéz bármit is kezdeni. Ez a különleges gyógynövény-keverék azoknak a sportlovaknak javasolt rendszeres használatra, akikkel gazdájuk szeretné megnyerni a versenyt.

A RELANOS-D recept a Hagyományos Kínai Állatorvoslás és a nyugati fitoterápia ötvözésével készült. A Máj meridián energetikai zavarának kezelése áll a középpontban, amelynek szemmel látható eredményei:

  • a ló nyugodtabbá válik a mindennapokban
  • a ló könnyebben lovagolható stressz szituációkban (mégis figyelmes marad)
  • néhány nap után érezhetően lazább a ló izomzata (kevesebb bemelegítés, nagyobb izomteljesítmény, lazább mozgás)

A Fitocavallo RELANOS-D recept a maga speciális összetételével több szinten hat. Méregtelenítés, májregenerálás és az anyagcsere kíméletes fokozása az elsődleges feladat. Idegrendszert nyugtató, illetve emésztésjavító és görcsoldó gyógynövények segítik a ló szervezetét az egyensúly visszanyerésében.

Hogyan fokozhatod a gyógynövények hatását? 

  • Munka előtt sokat segít, ha átmasszírozod lovadat. Nem árt, ha ezt egy lómasszázs tanfolyam keretein belül elsajátított módon teszed.
     
  • Munka után ne sajnáld az időt a lejártatástól, kézen vagy futószáron, esetleg jártatógépben, hideg időben takaróval.
     
  • A vérkeringés fokozására, és az izmok között lévő tejsav gyorsabb eltávolítására különösen alkalmasak a gyógynövények, de nem csak etetve! Egyre több tréner írja elő, hogy az edzést vagy versenyt követően helyi vérbőséget fokozó árnika tinktúra hígított oldatával kell átmasszírozni a ló izmait (váll, hát, far). Ez megtehető akár verseny előtt is, az inakat is be lehet kenni vele, ezzel csökkenthető a sérülések esélye, miközben jelentősen lerövidíthető a bemelegítési idő. Lenmagolaj adagolása is segíti a szöveti gyulladások csökkentését. 

 

2015.06.23. Marton Zsófia, fitocavallo.hu

Hozzászólások