keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Új elnök a Nemzetközi Lovas Szövetség élén
A belga Ingmar De Vost elsöprő többséggel választották meg a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) elnökének december 14-én a szervezet Bakuban megrendezett közgyűlésén.

„Lenyűgöző ez a hatalmas támogatás és szeretném tiszta szívemből megköszöni a bizalmat” mondta De Vos, miután a leköszönő elnök, Haya hercegnő kihirdette a szavazás eredményét. Megköszönte emellett barátja és mentora, Jacky Buchman támogatását, akit a közelmúltban újra megválasztottak a Belga Lovassport Szövetség elnökének.

Végül pedig köszönetet mondott a leköszönő Haya hercegnőnek: „Szavakkal nem lehet elmondani, mit tett szövetségünkért. Vezetőnk volt, nehéz időszakokon segített át, megújított és modernizált. Nagyszerű örökséget hagyott ránk, amit a mi felelősségünk megőrizni és azon az úton haladni tovább, amit ő mutatott nekünk.”

Haya hercegnő két egymást követő ciklusban, tehát nyolc éven át volt a FEI elnöke. Az 51 éves De Vos 2011 májusa óta volt a FEI főtitkára, most pedig átveheti a szervezet vezetését.

A közgyűlést közel 350-en kísérték figyelemmel:  91 nemzeti szövetség képviselői, érdeklődők, szponzorok és a nemzetközi média küldöttjei.

Szívből jövő üdvözlő-, és egyben búcsúzó szelfi az új elnök Ingmar De Vos-tól és Haya hercegnőtől

További érdekesség, hogy a dél-afrikai Angola is csatlakozott a Nemzetközi Lovas Szövetséghez. „Fejlődő ország, melyek lovassportja jelentősen növekedhet”, mondta Mary Binks , aki a FEI képviseletében látogatott el az országba. „Az angolai lovas szövetség, a Fequangola nagyon jó kapcsolatot ápol a helyi iskolákkal, külön programjuk van arra, hogy a gyerekek megismerhessék a lovakat.”

2014.12.15. Magyar Dorottya, Lovasok.hu


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés