keresés a lovardák között

Bronzérmes a magyar csapat négyesfogathajtásban
A Lovas Világjátékok négyesfogathajtó versenyének zárószáma, az akadályhajtás végül is nem kavarta meg lényegesen a helyezéseket. Mind az egyéni, mind a csapat dobogó a szombati eredményeket tükrözi. A Világjátékok történelmének második magyar négyesfogathajtó érme született vasárnap.

Lázár Zoltán és fogata. További 36 képünk van az eseményről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A hollandok idén ismét aranyérmesek, sorozatban immár negyedszer, toronymagas fölénnyel. A magyarok némi reménysugárral vágtak neki az akadályhajtásnak, ugyanis ha hibátlanul hajtanak, miközben a németek minimálisan is hibáznak, a 6,07 pontos hátrányt ledolgozva elcsíphetik az ezüstöt.

Habár a szám mindhárom magyar hajtó erőssége, a hibátlan menet csak a 22 éves ifj. Dobrovitz Józsefnek sikerült, míg a többiek nem voltak ennyire szerencsések, a hétszeres világbajnok Lázár és a 2004-es csapat világbajnok Dobrovitz 3,95 illetve 3,66 hibaponttal zártak. A németek ezzel szemben mindössze hat hibapontot szereztek, megőrizve a második helyüket.

A hibák ellenére Dobrovitz József megőrizte hetedik helyét egyéniben, míg Lázár Zoltán 12., ifj. Dobrovitz József pedig 14. lett.

Iljsbrand Chardon, egyéniben négyszeres világbajnok a számot negyedikként kezdte, hibátlan hajtásával nyomást helyezett riválisaira, akik viszont szintén makulátlanul teljesítették a pályát, így nem változott a sorrend. Ezzel megszakadt Chardon nagy sorozata, hét egyéni vb-s dobogó után most „csak” negyedik lett. Az aranyérmet sorozatban harmadszor az ausztrál Boyd Exell szerezte meg, a két éve is ezüstérmes amerikai Chester Weber és a holland Theo Timmerman előtt.

„Összességében elégedettek lehetünk, mivel csapatéremért jöttünk és azt elértük. Minden számban volt olyan, aki jó eredményével hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy elérje célját. Mindenki kivette a részét a sikerből” - nyilatkozta Tóth Tamás szövetségi kapitány az MTI-nek. „Persze Lázár Zoltán és Dobrovitz József kicsit többet remélt egyéniben, így valamelyest csalódottak, de az érem kárpótlást jelent számukra is” - tette hozzá.

További 36 képünk van az eseményről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A magyarok legutóbb a 2008-as vb-n szereztek érmet, ugyancsak bronzot. A Világjátékok történelmében ezen kívül pedig csak az első, stockholmi eseményen született magyar érem: a csapat harmadik, Bozsik József pedig egyéniben második lett.

Végeredmény:
egyéni:
1. Boyd Exell (AUS) - 125,83 hibapont
2. Chester Weber (USA) - 128,60
3. Theo Timmerman (NED) - 133,88
...
7. Dobrovitz József - 142,74
12. Lázár Zoltán - 150,39
14. ifj. Dobrovitz József - 153,81

A csapatverseny végeredménye:
1. Hollandia (Ijsbrand Chardon, Koos de Ronde, Theo Timmerman) 263,19 hibapont
2. Németország (Michael Brauchle, Christoph Sandmann, Georg von Stein) 283,56
3. Magyarország (Dobrovitz József, Lázár Zoltán, ifj. Dobrovitz József) 287,29

Boyd Exell nyertes menete

2014.09.08. Lovasok.hu
Forrás: MTI
Fotó: Alltech FEI World Equestrian Games

 Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés