keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Kanadai Sport ló - Canadian Sport Horse
Kanadai Sport ló - Canadian Sport Horse

ÖSSZEFOGLALÁS
Már a századfordulókor a kanadai farmerek lovai tökéletes képességekkel rendelkezett. Ezek szolgáltak alapanyagul a mai Kanadai Sport lónak. Azért kapta ezt a nevet, mert kiválóan teljesít minden versenypályán. A Kanadai Sport ló kiemelkedik a Hunter-típusok (vadász) közül.

FIZIKAI (TESTI) LEÍRÁS
16 marok magas, a Kanadai Sport ló hasonlóságokat mutat az angol és az ír hunter iránt. Éveken keresztül a ló finomodott a díjlovaglásra.

EREDET
A farmlovak voltak az alapok a Kanadai Sport ló kialakulásában. Az I. világháború után Telivér ménekkel keresztezték, melyet Angliából importáltak, az eredmény egy még finomabb ló lett. 1926-ban alakult a Canadian Hunter, Saddle and Light Horse Improvement Society, a második organizálás 1933-ban történt, a Canadian Hunter Society és a méneskönyv egyesült, két szervezet egyesülése 1970-re tehető, és a szervezet ezek után új nevet kapott, ez volt a "Sport Horse". Ez az elnevezés kiválóan illik erre az atlétikus fajtára.

ÉRDEKES TÉNYEK
Az I. világháború közben a Kanadai lovaknak jó hírnevük volt, nagy arányban voltak megtalálhatóak, katonai célokra is használták.

HATÁSOK
1. Kanadai ló 2. Telivér

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Kanadai Sport ló - Canadian Sport Horse

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés