keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Világkupa versenyek Lipcsében

Magyar fogathajtó a dobogó második fokán

Dobrovitz József nagyszerű teljesítménnyel a második helyet szerezte meg a fedeles fogathajtó Világkupa-sorozat utolsó, lipcsei állomásán, így bejutott a bordeaux-i fináléba.

A VK egyetlen magyar szereplője Lipcsében az előcsatározásokból az első helyen jutott a hármas döntőbe, melyben mellette a hollandok háromszoros világbajnoka, Koos de Ronde és a svédek szintén háromszoros vb-győztese, Tomas Eriksson szerepelt még.

A 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitznak a döntőben két verőhibája volt, ezzel De Ronde mögött második lett. 


Koos de Ronde és fogata a pályán

A nyolc állomásos sorozat döntőjét február 8-án és 9-én rendezik meg a francia városban, ahova a hat legjobb fogathajtó utazhat majd el.

 

Lovastorna: A két favorit mindent vitt

A francia világbajnok Nicolas Andreani és a nyolcszoros olasz bajnok Anna Cavallaro állhattak a dobogó legmagasabb fokára a Lovastorna Világkupa-sorozat negyedik állomásán Lipcsében.

Andreani programját az a Patric Looser segítette futószárazóként, aki 2010-ben a Lovas Világjátékok első helyezettje volt Kentuckyban. További érdekesség, hogy a francia versenyző Looser Radix SB nevű lovának hátán teljesítette programját. Andreani végül 8665 ponttal nyerte a lipcsei világkupa-fordulót. A dobogó második helyén a német Thomas Brüsewitz (8447), a harmadikon pedig a cseh Lukas Klouda (8370) végzett.

A hölgyeknél a hétszeres olasz bajnok, Anna Cavallaro győzedelmeskedett 8796 ponttal. A 26 éves olasz versenyző Harley nevű lovával és futószárazójával, Nelson Vidonival osztozott a sikeren. 

A második helyen Simona Jäsier (Svájc) végzett 8199 ponttal, őt követte a német Regina Burgmayer 8103 ponttal.  

A világkupa-sorozat utolsó fordulója február 8 és 10. között kerül megrendezésre Bordeaux-ban. A március 14-17 között Braunschweigben megrendezésre kerülő döntőre a hat legeredményesebb női és férfi versenyző minősül.


Anna Cavallaro és Harley


2013.01.29. Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás és fotó: MTI, Horsetalk.nz, Partner Pferd

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés