keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2012/2013
London, Nagy-Britannia

Marc Houtzager Párizs után Londonban is nyert

Karácsony előtt ismét megrendezték a londoni Olympia Hallban a szokásos díjugrató és díjlovagló versenyt. A díjugrató Világkupa számban szombat este 110 ezer eurót osztottak ki, aminek több mint egyharmadát Marc Houtzager vihette haza.

Az alappályán nyolc páros tudott hibátlanul menni, amiből három brit versenyző volt, ráadásul két olimpiai aranyérmessel, Nick Skeltonnal és Peter Charlesszal. Az alappályán sokan az utolsó akadályon hibáztak, ami egy hármasugrás volt, szűk meredek-meredek egy vágtaugrásos A és B elemmel, valamint két vágtaugrásra egy oxerrel a végén. A kombinációba az előző ugrásról 5 vágtaugrással érkezők többnyire ütötték a második meredeket, míg sokan nem tudták 6 szűk vágtaugrásra felvenni a lovat, így az első meredek esett le.

Az első összevető, Guy Williams és Titus (Lancelot x Rex Magna) kettőt ütött, de másodikként Peter Charles és Murka's Odie de Frevent (Urbain du Monnai x Jalisco B) gyors pályával máris lenulláztak.

Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, mert a veronai Világkupa harmadik helyezett párosa Malin Baryard-Johnsson és H&M Tornesch (Lux x Libero H) még gyorsabbat lovagoltak. A svéd lovasnő egyébként is a verseny névadó szponzorának színeiben lovagol, így kedvenc versenyhelyszínén különösen örülhetett a sikeres pályának.

A párizsi Masters Grand Slam Nagydíjának győztese, a holland Marc Houtzager Sterrehof's Taminóval (Numero Uno x Farmer) a korábbi vezető időre két másodpercet ráverve még nagyobb tempót diktáltak.

Az olimpiai ezüstöt nyerő holland csapat másik tagja, az egyéniben is ezüstérmes Gerco Schröder és Eurocommerce London (Nabab de Reve x Chin Chin) mostanában folyamatosan top formában ugrottak a legnagyobb versenyeken. Nomen est omen – itt Londonban London kettőt hibázott az összevetésben, ráadásul a double-decker buszt jelképező kőfal volt az egyik, amit leütöttek, így végül hatodik helyen zártak.

A britek utolsó versenyzője és egyben nagy reménysége volt Nick Skelton és Big Star (Quick Star x Nimmerdor), de végül a busz tetejét ők is leütötték, amivel csak a negyedik helyen végeztek.

A két hölgy lovas a végén már nem tudott beleszólni az első hely kérdésébe: Luciana Diniz Lennox nyergében (Lifestyle x Grannus) két fával végzett a hetedik helyen. Penelope Leprevost most második lovával, Nayanával (Royal Feu x Narcos II) indult, akivel a valenciai Global Champions Touron idén ötödik helyet szerzett. Itt is ütöttek, ami ismét az ötödik helyre lett elég.

A Világkupa ranglistáján továbbra is Sergio Alvarez Moya vezet, aki ugyan Londonban nem indult, de olyan előnyre tett szert a korábbi versenyeken, hogy Kevin Staut az itt szerzett néhány pontjával még csak kicsit tudott közelebb kerülni az eredményéhez, de őt követően továbbra is hatalmas az űr a harmadik helyezett Roger Yves Bost pontszámához. Idén még egy fordulón, a belgiumi Mechelenben gyűjthetnek újabb pontokat a versenyzők.

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa ranglista 2012/13 >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. Marc Houtzager Hollandia Sterrehof's
Tamino

0

0

34,67

36 300 €

2. Malin
Baryard-Johnsson
Svédország H&M Tornesch

0

0

36,63

22 000 €

3. Peter Charles Nagy-Britannia

Murka's Odie
de Frevent

0

0

37,54

16 500 €

4. Nick Skelton Nagy-Britannia Big Star

0

4

35,57

11 000 €

5. Penelope Leprevost Franciaország

Nayana

0

4

36,16

6 600 €

6. Gerco Schröder Hollandia London

0

8

35,48

4 950 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés