keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Mindenki Overdose-ról kérdezte Mikóczyt Németországban

Alfkona futott, mégis Overdose volt a téma

 

Mikóczy Zoltán egy másik általa menedzselt lóval, Alfkonával járt egy müncheni versenyen, ahová ismeretlenként készültek, mégis, óriási szimpátiahullám övezte őket. A mázsaházban a zsokék, de a tavalyi német idomársampion is mind-mind Overdose-ról kérdezték, akiről elmondta, hogy sérülésén túl van, első lábai gyógyultak, ismét terhelhetők.

Reméljük, hogy Overdose állapota javult legutóbbi beszélgetésünk óta, amikor a lábáról le kellett venni a patkót, mert arra vártatok, hogy egy tályog kitisztuljon...

Mikóczy Zoltán: Viszonylag szerencsésen átvészeltük ezt az időszakot. A tályogos lábán a pata megfelelően alakul. Félő volt, hogy annyira kímélni fogja a sérült lábát, hogy a másikat túlterheli, amiben sajnos el is indult egy gyulladásos folyamat. Ezt időben sikerült kezelni, és mostanra a gyulladás már lement mindkét lábáról, ezeknek semmi maradandó nyoma nem maradt. A lábai ismét terhelhetők.

Te más lovakat is menedzselsz, és amíg Overdose nem versenyez, olykor velük is jársz külföldre. Múlt hét végén egy müncheni futamra kísérted Alfkonát, aki remekül kezdte a versenyt a népes mezőnyben, de bezárták, és így sajnos ötödiknél jobb helyre már nem érhetett. Hogyan fogadtak most, hogy nem Overdose-zal érkeztél Németországba?

Mikóczy Zoltán: Számomra a müncheni út egy óriási meglepetés volt. Arra készültünk, hogy ismeretlenként fogunk érkezni és esetleg meglepetést okozunk. 

A verseny számunkra most Alfkonáról szólt, de lépten-nyomon, akibe botlottunk, mindenki, aki megismert bennünket, csak Overdose felől érdeklődött. Szinte felfoghatatlan volt az a szimpátiahullám, ami bennünket övezett. Amikor a mázsaházba beléptünk, a zsokék egyből Overdose-ról kérdeztek. Egy részüknek persze cseh vagy szlovák hátterük van, de a németek közül is sokan ismerik Overdose hányattatott sorsát. Piotr Krowickival is találkoztunk, ő két- és hároméves korában négy versenyen lovagolta Overdose-t... Mindenki Overdose-ról kérdezte Mikóczyt Németországban

 

A pálya versenytitkára, vagy az idomárok, Mario Hofer és Andreas Wöhler is szakítottak ránk időt, pedig nekik szinte minden futamban voltak indulóik...

A tavalyi német idomár-sampionátus első két helyezettjét említetted. Wöhler 67 győzelemmel végzett az élen, míg Hofer 64-gyel követte. Ők ketten 2005-óta minden évben a legjobb ötben végeztek.

Mikóczy Zoltán: Nekik korábban szándékukban is állt a tulajdonosi körüket mozgósítani, hogy megvásárolják a lovat. Óriási meglepetésként ért, hogy ennyi idő elteltével Overdose mennyire ott van a köztudatban Németországban. Ezen a versenynapon klasszis lovak is futottak Münchenben, mégis mi voltunk a téma.

2012.10.01, Forrás: Pannoniaoverdose.hu

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés