keresés a lovardák között


Lázár Vilmos és a magyar csapat sikere

Duna-Alpesi Kupa - Fábiánsebestyén

 

Lázár Vilmos és fogata
Lázár Vilmos és fogata
a maratonpálya egy vizes akadályánál.
Lovak: Bental és Mike.

Lázár Vilmos és a magyar csapat nyerte a kettesfogathajtó Duna-Alpesi Kupát, amely egyben a magyar bajnoki döntő is volt.

A hétszeres világbajnok versenyző nagy fölénnyel vezetett az utolsó szám előtt, így végső sikere annak ellenére sem forgott veszélyben, hogy a vasárnapi akadályhajtásban 7,05 hibapontjával csak negyedik lett.

A Magyar Lovas Szövetség elnökeként is tevékenykedő sportember pályafutása során először nyerte meg a Duna-Alpesi Kupát. Mögötte Galbács Ferenc szerezte meg a második helyet annak köszönhetően, hogy a mezőnyben egyedüliként zárta hibátlanul az akadályhajtást. A harmadik Margitai Sándor lett.

A csapatversenyben - melynek eredményébe minden számban a triók két jobbik versenyzőjének teljesítménye számít bele - a Lázár, Margitai, ifjabb Nagy Tibor összeállítású magyar hármas lett az első  megelőzve a cseh és az osztrák együttest. Legutóbb tíz éve, 2002-ben született magyar siker a Duna-Alpesi Kupán, akkor egyéniben Nyúl Zoltán, csapatban pedig Magyarország győzött.

A hét ország 45 fogatának részvételével rendezett eseménynek Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára volt a védnöke.

A végeredmény:

 

Egyéni:
1. Lázár Vilmos 135,81 hibapont
2. Galbács Ferenc 148,92
3. Margitai Sándor 151,26

 

Csapat:
1. Magyarország
(Lázár Vilmos, Margitai Sándor, ifj. Nagy Tibor) 285,35 hibapont
2. Csehország 323,27
3. Ausztria 336,15

2012.08.26. Forrás: MTI

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés