keresés a lovardák között


Dobogón a magyar lovak

Ostinato és Latin Lover egyaránt harmadik lett

Vasárnap délután Münchenre és Pozsonyra figyeltek a honi lósport rajongói. Németországban a tavalyi „Év Lova”, Ostinato lépett a zöld gyepre, míg északi szomszédjaink fővárosában, többek között a Magyar Derby idei kiírásának győztese, Latin Lover méretett meg.

Ostinato
-ra hét rivális várt a startgépben, miután egyik ellenfelét közvetlenül a futam előtt lejelentették. A tavalyi „Év Lova” jól kapta el a 2000 méteres Bavaria-Preis rajtját, és végig tartani tudta a lépést a mezőny többi tagjával. A finisre belső íven fordult, ahol aztán olasz zsokéja, Nino Murru biztatására nagy hajrába kezdett. A négyéves pej mén, becenevén „Oszi” végül harmadik lett, hatalmas örömet szerezve tulajdonosainak és idomárjának, az A36 Szindikátusnak, illetve Kovács Sándornak. A célban mindössze másfél hossz a hátránya a kisebb meglepetésre győző Why Not-hoz (Jimmy Quinn) képest, s fele ennyi a második helyezett favorithoz, Pakal-hoz (Kerekes Károly) mérten.

Két héttel a Magyar Derbyt követően, tegnap a szlovákok hasonló versenye is lefutásra került. A tizenegy lovat felvonultató klasszikus futamban régiónk legjobb háromévesei csaptak össze, kiegészülve a német színeket képviselő Maximool-lal (a képen). A 2400 méteres viadalon, a Magyar Derby győztes Latin Lover (Vaclav Janacek) révén, mi is érdekeltek voltunk. A Gyolai család lova Ostinato-hoz hasonlóan nagyot csatázott, és úgyszintén harmadikként végzett. A megközelítőleg 8,6 millió forintos első díjat, a már fentebb is említett Maximool (Rastislav Juracek) „vitte haza”, aki fölényes győzelmet aratott.

A második helyet Atack (Jaroslav Línek) szerezte meg. A favoritok közül Move Your Vision (Mirco Demuro) ötödik, a Cseh Derby nyertes Kadyny (Jiri Chaloupka) pedig hatodik.


A pozsonyi versenynap keretfutamaiban is számos magyar részvevővel találkozhattunk. A csikók versenyében Bungee (Vaclav Janacek) ötödik, Mac Pursuits (Zdenko Smida) hatodik. A sprintfutamban Alfkona (Zdenko Smida) pénzdíjas negyedik. A mérföldes nagydíjban elsősorban Quissisana-tól (Zdenko Smida) reméltünk jó futást, de a kanca ezúttal nem tudta „felvenni a kesztyűt” a legjobbakkal. A megszerzett ötödik helyet azonban hiba lenne csalódásként értékelni, a mezőny ugyanis kimondottan jó nevekből állt. Quissisana istállótársa, Fiery Wing (Stanislav Georgiev) ugyanitt kilencedik. A 2600 méteres kiemelt versenyben Outrider (Vaclav Janacek) utolsó. A nap záró futamában Fenix (Stanislav Georgiev) ötödik, Insagi (Frézer Róbert) egy pozícióval mögötte, hatodik.

2012.07.16., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: Karel Nemec, zavodisko.sk
Címkék: Ostinato, Latin Lover, Quissisana, Fiery Wing,
Bavaria-Preis, Szlovák Derby, Kerekes Károly, Nino
Murru, Kovács Sándor, A36 Szindikátus, Maximool


KapcsoLódó cikkeink:

Münchenben az „Év Lova” >>>
Latin Lover „úrjatöltve” >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés