Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét!

Budapest, 2023. szeptember 12. – Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamaiban indulók sorrendjét ma a budapesti Nemzeti Lovardában. A szeptember végi eseményen 15 előfutamban összesen 60 település felnőtt lovasa indul.

A kép illusztráció

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta és a Magyar Lovassport Szövetség elnöke elmondta: a Nemzeti Vágta Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas eseménysorozata, amelyen több ezer lovas vett már részt az elmúlt 15 évben. ,,Idén minden eddiginél több, összesen 15 Elővágta zajlik, májustól szeptember végéig. 2023 azonban nem csak erről, hanem arról is nevezetes, hogy Szilvásváradon, a honi lótenyésztés ikonikus helyszínén rendezzük meg a döntőt” – tette hozzá a szakember.

 

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont stadionjában 4 lovas fog egyszerre starthoz állni, így az elődöntőkbe bejutó 60 lovas 15 előfutamban indul.

A Kishuszár Vágtán induló 32 fiatal lovas előfutam-sorrendjét Szilvásváradon sorsolják ki.

A felnőtt lovasok alábbi sorrendjét húzással, közjegyző jelenlétében állapították meg.

 

A 16. Nemzeti Vágta döntőjét 2023. szeptember 30-án és október 1-jén tartják.

Bővebb információ:

Web: www.vagta.hu
Facebook: https://www.facebook.com/NemzetiVagta
Instagram: https://www.instagram.com/nemzetivagta/
Sajtóakkreditáció a döntőre: https://forms.gle/5QhP9GV3cT4pM1YG7

További információ:

Bognár Gergely
sajto@vagta.hu
Mobil: +36 30 312 8647

A Nemzeti Vágtáról

A Nemzeti Vágta egyedülálló lovas ünnepünk, és a magyar tradíciókra épülő kulturális, turisztikai, gasztronómiai, történelmi településfesztivál egyben. Célja most is ugyanaz, mint amit az első Vágta megrendezésekor fogalmaztak meg a szervezők: lovas hagyományaink felelevenítése, új tartalommal való gazdagítása és az országimázs építése.

2023.09.14
Fotó: Canva

Hozzászólások