keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Brit melegvérű - British Warm-blood
Brit melegvérű - British Warm-blood

EREDET
Nagy-Britannia

MARMAGASSÁG
Nagysága változó, de a legtöbb 160-170 cm között van.

KARAKTER
Kiegyensúlyozott temperamentumú, kifogástalan karakterű.

HASZNOSÍTÁS
Lovagló- ugróló.

JÁRÁSMECHANIZMUS: Jó mechanika az összes járásmódban, az ugrásban átlagon felüli.

Egy modern sport ló, mely egy kontinentális erős típusra hasonlít. Száraz, kifejező, közepes nagyságú fej. Jó illesztésű és ívelt nyak, kissé lejtős, megugró váll. A mar kifejezett, kiváló nyereghelyzetet biztosít. Kompakt törzs, rövid hát, könnyen csapott far, szemléletesen izmos. Elégséges hosszúság és szélesség. Száraz, szolíd test nagy korrektséggel és jósággal; sekély, széles pata.

A British Warm-blood egy fiatal fajta.

Ezt a lovat az angolok nem régóta tenyésztik. Növekszik a teljesítményorientálása a sportban. A 70-es évek végén alapították meg a British Warmblood Society-t, céllal, melegvérű lovakat importáltak, aztán hazai fajtákkal keresztezték, mindenekelőtt telivérrel, ugyanazt a szabályt alkalmazták a tenyésztéspolitikában és minőségkontrollban mint a kontinenseken. A törzskönyv alkalmas lett, teljesítményvizsgálat és szaporulatfigyelés kötelező volt, melllette gondozták az intenzív kapcsolatot a tenyésztőkkel, tenyészlovakkal, legfőképpen Hollandiával, Németországgal, Svédországgal és Dániával. Sajnos a fajta becsességét elhanyagolták valamiért (Cleveland Bay, Hunter).

Fordította: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Brit melegvérű - British Warm-blood

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés