keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour
Monte Carlo, Monaco

Meglepetések a monacói Global Champions Tour fordulón

A monte carlói kikötőben megrendezett Global Champions Tour forduló számos érdekességet tartogatott. Végül az összevetés utolsó indulója, Kevin Staut nyert Reveur de Hurtebis nyergében.

A második fordulóba bejutott minden lovas, aki az első fordulóban legfeljebb 4 hibaponttal teljesített. Denis Lynch egy fantasztikusan ugró fiatal lóval, All Starral indult (Argentinus x Almé), akivel az első fordulóban gyűjtött egy fa után a második pályán lenullázott, és összesítésben a hatodik helyen végzett.

A legjobb szaúd-arábiai lovas, Kamal Abdullah Bahamdan Noblesse des Tess (Cumano x Irak) nyergében mindkét fordulóban 1-1 hibapontot szerzett az alapidő túllépéséért, így végül az ötödik helyen zárt.

Érdekességként az indulók között volt amerikai színekben Jessica Springsteen, Bruce Springsteen rocksztár lánya. Jessicát Laura Kraut edzi, és a lovas fiatal kora, valamint a két verőhiba ellenére nagyon jó pályát mentek az első fordulóban Vornado van den Hoendrikkel (Darco x Ramiro), sőt még akár az Olimpián való indulásuk is esélyes.

Nem volt szerencséje Malin Baryard-Johnssonnak, aki a rotterdami CHIO egyik dupla hibátlanját lovagolta múlt héten a második helyezett svéd csapattal. Most az első fordulóban egyet, a második fordulóban kettőt is hibázott Tornesch (Lux x Libero H).

Négy dupla hibátlan lovaglás született. Christina Liebherr volt az összevetés első indulója, de LB Callas Sitte Z (Calvaro Z) egyet ütött az összevetésben, sőt ideje sem volt elég jó a többi összevetőhöz képest.

A legnagyobb meglepetés Abdelkebir Ouaddar volt, aki újoncként érkezett a GCT mezőnyébe. A marokkói király, VI. Mohammed tulajdonában lévő ló, Porche de Fruitier (Ultra Beau II x Espoir du Scion) szenzációsan ugrott a páros életének első Global fordulóján. Az összevetésben egyet ütöttek, de így is harmadik helyen végeztek.

Hans-Dieter Dreher a németek legeredményesebb lovasa volt most. Embassy II, a gyönyörű Escudo I x Silvio I származású mén volt az első, aki lenullázott az összevetésben. Utolsóként érkezett azonban a pályára Kevin Staut, 2009 egyéni Európa Bajnoka. Reveur de Hurtebise nevű lovával ugyan csak néhány hónapja dolgoznak együtt, ráadásul a párosnak eddig nem volt szerencséje a GCT fordulókon – Valenciában például ellenszegülés során leszakadt a biztonsági kengyel, így nem fejezték be a pályát. Ennek ellenére, most hozták a maximumot, a német páros idejénél jobban teljesítettek, így megnyerték a monacói fordulót.

Edwina Tops-Alexander egyet ütött az első fordulóban Cevo Itot de Chateau-val, de a második pályán hibátlant mentek, és a hetedik helyen zártak. Ezzel minden idők legeredményesebb GCT lovasa továbbra is – jelentős előnnyel – vezeti a ranglistát.

Eredmény és videók >>

Ranglista a hatodik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Kevin Staut Franciaország Reveur de Hurtebise HDC

0

0

0

37,51

94 050 €

2. Hans-Dieter Dreher Németország Embassy II

0

0

0

38,16

57 000 €

3. Abdelkebir Ouaddar

Marokkó

Porche du Fruitier

0

0

4

37,13

42 750 €

4. Christina Liebherr Svájc LB Callas Sitte Z

0

0

4

38,00

28 500 €

5.

Kamal Abdullah Bahamdan

Szaúd-Arábia Noblesse des Tess

1

1

-

-

17 100 €

6. Denis Lynch Írország All Star 5

4

0

-

-

8 550 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés