keresés a lovardák között


Belga fenomén került a francia üstökös nyergébe


Christophe Soumillon-t, a hazánkban is jól ismert belga sztárzsokét szerződtették annak a Dabirsim-nek a nyergébe, akit a francia derbyévjárat legnagyobb reménységének tartanak.

Dabirsim az elmúlt esztendőben kezdett versenyezni. A sötétpej mén két évesen ötször mérettetett meg, s ezen futások alkalmával nem talált legyőzőre, így makulátlan mérleggel várja következő „fellépését”, az április 15-i Prix Fontainebleau futamát.

A veretlen telivér a galoppsportban mérvadó angol Racing Post magazin munkatársainak elismerését is kivívta. A szigetországi szakemberek 120-as hendikepszámot adtak utolsó teljesítményére, amivel a 2011-es év világranglista vezető csikójává vált.

A kitüntetések sora ezzel azonban még nem ért véget, hiszen a hagyományos európai Év Lova díjátadó ceremónián (Cartier Horse of the Year) Dabirsim kapta a legtöbb voksot a két éves mének kategóriájában.

A fogadóirodák egyöntetű véleménye szerint Simon Springer lova képviseli a legjobb esélyt a június első hétvégéjén megrendezésre kerülő Francia Derbyben (Prix Du Jockey Club). Soumillon olasz kollégáját, Lanfranco „Frankie” Dettori-t váltja a nyeregben, akivel Dabirsim eddigi legnagyobb sikereit aratta.

„Dettori és Soumillon egyaránt kitűnő lovasok. Mindig boldog az ember, ha egyikük rendelkezésére áll.” - mondta Christophe Ferland, a ló trénere.

2012.04.09., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Címkék: Soumillon, Dettori

 

KapcsoLÓdó cikkeink:

Overdose háromszor is ledobta Soumillont >>>
Overdose szerdán indul Baden-Badenbe >>>
Soumillon fontos versenyeit mondta volna le Overdose-ért >>>
Világsztár zsoké egy világklasszis lovon >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés