keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2011/2012
Mechelen, Belgium

Első összevetőként nyert a belga lovas

A 2011-es év utolsó Világkupa-fordulója Mechelenben volt éppen csak Szilveszter előtt. A belga város közönsége két hazai lovasnak is szurkolhatott az összevetésben. Gregory Wathelet végül start-cél győzelmet aratott.

 

Az alappálya mezőnyében nagyon sokáig kellett várni az első hibátlan lovaglásra, míg az elmúlt hetek londoni és genfi fordulóin már az első indulók közül is sokan bejutottak az összevetésbe. A versenyzők rendszerint ugyanazokon az akadályokon, a kombinációban és a záró vonalban hibáztak. Simon Delestre és Valentino Velvet ugyan verőhiba nélkül, de egy ellenszegüléssel teljesítették a pályát. A 38 fős mezőnyben végül 21. indulóként a belga Gregory Wathelet hozta meg az áttörést.

A hazai lovast végül még hét hibátlan lovaglás követte, így a mezőny második fele kiegyenlítette a hibátlan pályák hiányát. Az összevetést belga lovas kezdte, és belga is fejezte be, ezért nagy reményeket tápláltak a nézők, hogy a karácsonyi londoni fordulóhoz hasonlóan ők is saját lovasuknak örülhetnek a végeredmény alapján.

Első összevetőként Gregory Wathelet és Copin van de Broy (Darco x Brownboy) lenulláztak, és alig 37 másodperces pályájukkal feladták a leckét a többi versenyzőnek. A német Hans-Dieter Dreher Magnus Romeo nevű lován (Royal Feu x Hans Anders Z) nem tudott jobb időt lovagolni. Manuel Anon Suarez és Rackel Chavannaise (Voltaire x Papillon Rouge) egy verőhibával a hatodik helyen végeztek. Denis Lynch és Abbervail van het Dingeshof (Arpeggio x Jus de Pomme) a legkevésbé gyors hibátlannal ötödik helyen zártak.

Kevin Staut és Silvana (Corland x Widor) nagyon jó formát mutattak, és egy pillanatra kérdésessé vált, hogy át tudják-e venni a vezetést, azonban 11 századdal lemaradtak a vezető időtől. Harrie Smolders-nek nem volt szerencséje Regina Z (Rex Z x Savoy Hanover) nevű lován, és két verőhibát gyűjtöttek be.

Janika Sprunger és Uptown Boy (Odermus R x Joost) verőhibája után biztossá vált, hogy belga győzelem lesz a Világkupa-fordulón, és ez még a lovasnőt is megzavarta, hiszen az utolsó vonalban a Rolex palánk helyett még egyszer a FEI meredeket ugrották meg, így kizárták őket az összevetésből. Utolsóként Rik Hemeryck és szintén egy Darco származású ló, Quarco de Kerambars (Darco x Skippy II) érkeztek az összevetés pályájára. Hibátlan lovaglásuk ideje csak a harmadik helyre volt elég, de Rik ennek is legalább annyira örült, mintha megnyerte volna a számot.

Ritkán tudnak az összevetés első versenyzői nyerni, hiszen a többi lovas már addigra megnézheti, hogy a fordulók mennyire rövidíthetők le, vagy hol lehet kissé előrelovagolni, de most a Land Rover és a 13 000 euró az első indulóé lett.

Legközelebb január második felében Lipcséből, majd Zürichből jelentkezünk a Világkupa-sorozatunkkal.

Eredmény >>

 

 

       

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Gregory Wathelet Belgium Copin van de
Broy

0

0

36,69

LandRover
+13 000 €

2. Kevin Staut Franciaország Silvana * HDC

0

0

36,80

23 000 €

3. Rik Hemeryck Belgium

Quarco de Kerambars

0

0

37,45

20 500 €

4. Hans-Dieter
Dreher
Németország Magnus Romeo

0

0

37,46

14 000 €

5. Denis Lynch Írország

Abbervail vh
Dingeshof

0

0

38,10

10 000 €

6. Manuel Anon
Suarez
Spanyolország Rackel Chavannaise

0

4

38,92

7 000 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés