keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2011/2012
Stuttgart, Németország

Ludger Beerbaum újabb autót nyert Stuttgartban

A Világkupa-sorozat Stuttgartban folytatódott a 27. Stuttgart German Masters keretében november 16-20-ig. Hatalmas versenyben végül a hazai közönség előtt Ludger Beerbaum és Gotha nyertek és ezzel begyűjtötték a 20 pontot a Világkupa ranglistáján. A tavalyi győztes, Carsten-Otto Nagel és az akkori második helyezett, Marcus Ehning idén nem jártak szerencsével.

 

A svájci Janika Sprunger és Uptown Boy (Odermus x Joost) lovagolták az első hibátlant a 39 fős mezőnyben. A páros egy hibátlan összevetés után végül az ötödik helyen végzett.

A mezőny érdekessége, hogy a világranglista első 10 helyezettjéből csak a kanadai Eric Lamaze és az amerikai McLain Ward hiányoztak. Ők alapvetően az Észak-Amerikai Ligákban versenyeznek, bár Eric Lamaze indult két héttel ezelőtt Veronában, ahol Hickstead nevű lova tragikus hirtelenséggel az örök legelőkre távozott.

A második hibátlant Denis Lynch könyvelhette el magának, aki a világranglistán jelenleg a 8. helyen áll. Abbervail van het Dingeshof (Nonstop x Jus de Pomme) és lovasa az összevetésben sajnos leütöttek egy nagy oxert, így csak a hatodik helyen zártak.

A lyon-i forduló győztese, Rolf-Göran Bengtsson most Quintero la Silla-t lovagolta (Quantum x Chamonix). Az Európa Bajnok hibátlan alappálya után végül a harmadik helyen végeztek szűk egy másodperccel rosszabb idővel, mint a győztes páros.

Marco Kutscher a kedvelt fedezőménnel, Cornet Obolensky-vel (Clinton x Heartbreaker) lovagolták az első német hibátlant. A páros az összevetésben is hibátlan maradt, de idejük csak a negyedik helyre volt elég.

Az öt olimpiai aranyéremmel rendelkező Ludger Beerbaum és a csupán 10 éves Gotha (Goldfever x Prestige Pilot) szintén a közönség örömére hibátlanul teljesítették mind az alappályát, mind az összevetés pályáját. Ráadásul tudtak még javítani Rolf-Göran Bengtsson idején, így átvették a vezetést.

Utolsóként Steve Guerdat érkezett az összevetés pályájára Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) nyergében. A „pole-pozícióban” nagy esélyük volt, hogy még tudjanak lefaragni a fordulókon, de a tempós lovaglás végül nem eredményezett jobb időt, mint Gotha ideje, így a svájci lovas a második helyen végzett. Ludger Beerbaum győzelmével egy újabb autóval lett gazdagabb.

Jövő hétvégén Abu Dhabi-ban versenyeznek a világ lovasainak legjobbjai, hiszen itt rendezik meg a Global Champions Tour döntőjét. Majd december első hétvégéjén a Közép-Európai Liga déli alcsoportja Budapesten versenyez a Papp László Sportarénában az OTP Lovas Világkupán. A Nyugat-Európai Liga következő állomása az ezt követő hétvégén Genfben lesz.

Eredmény >>

 

 

       

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Ludger Beerbaum Németország Gotha

0

0

35,70

Mercedes-Benz autó

2. Steve Guerdat Svájc Nino des Buissonnets

0

0

35,93

30 000 €

3. Rolf-Göran Bengtsson Svédország

Quintero la Silla

0

0

36,55

23 000 €

4. Marco Kutscher Németország Cornet Obolensky

0

0

37,37

16 000 €

5. Janika Sprunger Svájc

Uptown Boy

0

0

38,34

10 600 €

6. Denis Lynch Írország Abbervail van het Dingeshof

0

4

36,51

8 000 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés