keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Lovaglás az általános iskolában

Májustól tantárgy lesz a lovaglás az egerági általános iskolában. Hasonlóképp, mint másutt az úszásoktatás. Tamás Imre, az iskola igazgatója azt szeretné, ha mind a 124 iskolás és hatvan óvodás  előbb-utóbb megülné a lovat.

A hírt megerősítette Hegyi Győző, a település polgármestere is: egyelőre négyet-öt hucul lóval kezdik a programot, ezeket az Aggteleki Nemzeti Park méneséből fogják majd kiválasztani, s azt remélik, hogy idővel maguk is részt vehetnek a szaporításukban.

A hucul az eurázsiai vadló legközelebbi rokona, kedves, okos állat, a Kárpátok pónijának is nevezik. Helyét kiválóan megállja a hegyes területeken, utakon, dombokon. A hucul lovak igénytelenek, karámban és egy féltetős épület alatt a legkomiszabb télben is elvannak.


Tamás Imre elmondta, hogy Egerágon már a szakembergárda is adott, hiszen több lótartó és lószerető ember él a településen, köztük lovászok és egy felsőfokú képzettségű lovasoktató is. Utóbbit hívták meg a tantestületbe.

Az abrakot, szénát a helybéliek adományaiból gyűjtik össze, ígéret van rá. Különös szerencse, hogy az iskola hátsó kerítése közvetlenül az erdő mellett, egy patakmeder mentén húzódik, s hogy innen építették ki korábban azt a tanösvényt, amelynek folytatása a Tenkes-hegyig húzódó 47 kilométeres lovaglóösvény.

A gyerekek nagy lelkesedéssel várják a lovak érkezését, a szülők pedig úgy vélik, hogy az iskolaidőn túlmutató lovaglási lehetőség kitűnő szabadidőprogrammá válhat Egerágon.

2011.02.15, Forrás: http://www.bama.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés