keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Amerikai sétáló póni - American Walking Pony
Amerikai sétáló póni - American Walking Pony

Ezt az aránylag új pónifajtát elsődlegesen mutatványos (show) lónak tenyésztették "gaited" versenyzésre. Habár három egyedi járásmódja van, hétfélében képes versenyezni. Walesi póni örökségének köszönhetően, ez a pónifajta jól megfelel könnyű vadásznak (light hunter) is.

Fizikai jellemzői: 14 kéznyi marmagasságával, az amerikai sétáló ló egy aránylag nagyobb pónifajta. Kisebb, sima feje ívelt, izmos nyakán nyugszik. Háta rövid, vállai kissé íveltek, fara erősen izmos.

Eredete: Ez a pónifajta a Tennessee sétáló póni és a walesi póni keresztezéséből származik.

Az Amerikai Sétáló Póni Hivatal, amelyet 1968-ban alapítottak, szabályai szerint, csak olyan lovakat enged tenyésztésre, amelyek mind a Sétáló Póni, mind a Walesi Póni Hivatalnál (vagy ezek valamely kereszteződésénél) regisztrálva vannak.

Érdekességek: Az amerikai sétáló póni három sajátos járásmódja a következő: Pleasure Walk (élménylovaglás), Merry Walk (vidám lovaglás) és a rövid vágta. Mind a Pleasure, mind a Merry Walk négyütemű járásmód, így gyorsabbak, mint az átlagos járásmód (a Merry Walk a gyorsabb a kettő közül), és úgy jellemezhetőek, hogy könnyedek és szabadok.

Hatások: Tennessee Walking Horse + Welsh Pony

 

További információk itt: American Walking Pony Registry P.O. Box 5282 Macon GA 31208-5282

Phone: (912) 743-2321

Fordította: Mimbeth

További képek a fajtáról:

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés