keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Amerikai melegvérű - American Warmblood
Amerikai melegvérű - American Warmblood

ÁTTEKINTÉS
Az American Warmblood-ot, mint sok más európai melegvérű fajtát, ma versenylovaglásokon használják. Csak Amerikában, Kanadában vagy Mexikóban születhet American Warmblood fajta.

FIZIKAI LEÍRÁS
Az American Warmblood sok más melegvérű versenyló-fajtábanban is megtalálható sajátosságot mondhat magáénak.

A feje nagyon hasonlít a telivérek fejéhez. A válla a megfelelően ferde, a hátsó fertálya erős, izmos. A rövid hátának köszönhetően kiválóan lovagol minden jármódban.

EREDET
Az American Warmblood Registry (~Amerikai Melegvérűek Cégjegyzéke) 1981-ben alapult. Az amerikai tenyésztők határozottan állították , hogy mivel az európai melegvérűek nagyon vegyültek, ezért szükségszerűen nem különböző fajtákról, hanem inkább egy fajta különböző típusairól kellene beszélni. Ahelyett, hogy Amerikában a fajtákat szétválasztották volna, új fajtaként tartják számon őket.

ÉRDEKES MEGJEGYZÉSEK A FAJTÁRÓL
Melegvérűekhez hasonló lovakat Európaszerte találni, de Az American Warmblood egy igen izmos fajta, amely sok esetben kiemelkedik ezen lovak közül. A jó testi felépítése és temperamentuma miatt különösen alkalmas a eventing, driving, dressage jármódra.

A FAJTÁRA HATÁSSAL VOLT FAJTÁK
1. Thoroughbreed (Telivér) 2. Arabian (Arab) 3. Europian Warmbloods (európai melegvérűek)

Fordította: Tyr

További képek a fajtáról:

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés