keresés a lovardák között
Főoldal   »   Western lovaglás   »   Versenyágak


Barrel Racing

A hordókerülõ versenynél idõeredményt mérnek.

A hordók közötti távolságot pontosan a rajzon megadott módon kell mérni és a távolságok nem haladhatják meg azokat a méreteket. Ha az alappálya túl nagy a rendelkezésre álló területhez képest, azt 4,5 méterenként lehet csökkenteni, addig, amíg a pálya bele nem illeszkedik a kijelölt területbe. Elég helyet kell hagyni a hordók és más egyéb (a pálya körül lévõ) akadályok között.

A 3. sz. hordótól a célvonalig mért távolságot nem kell 4,5 m-rel csökkenteni, ha elegendõ hely van ahhoz, hogy a ló meg tudjon állni.  A pálya kijelölésénél gondolni kell arra, hogy elég hely legyen a lovak számára a fordulások végrehajtására és a célon való átfutásra. Ajánlott, hogy a startvonal a pálya végétõl legalább 13.5 m távolságra, az 1. és 2. sz. hordó a pálya szélétõl legalább 5,5 m-re, a 3. sz. hordó pedig 11 m-re legyen a pálya végétõl.

Élénk (világos) színû, 200 l-es, mindkét végén zárt acélhordót kell használni. A hordó nem lehet gumiból vagy mûanyagból.

A startvonal-jelzéseket, vagy az elektromos idõmérõket, ha lehetséges, a pálya két szélén kell elhelyezni.

Elektromos idõmérõt, vagy legalább két órát kell használni. Az elektromos idõmérõ által mért idõt, vagy az órák által mért átlagidõt kell a hivatalos idõnek tekinteni.

Az idõ mérését akkor kell elkezdeni, amikor a ló orra a startvonalhoz ér és akkor kell befejezni, amikor a ló orra áthaladt a célvonalon.

A versenyzõ nekifutással kezdhet. A startbíró jelzésére a versenyzõ az 1. sz. hordóhoz lovagol, balról megkerüli és teljes, kb. 360 fokos fordulatot tesz körülötte; majd a 2. sz. hordóhoz lovagol, azt jobboldalról kerüli meg és valamivel több mint 360 fokos fordulatot tesz meg körülötte; majd a 3. sz. hordóhoz fut, azt is jobboldalról kerüli meg, és egy kb. 360 fokos fordulat után az 1. és a 2. sz. hordó között a célvonalon átlovagol.

A pályán balra kezdve is végig lehet haladni (lásd: a mellékelt ábrát).

A hordó feldöntéséért 5 büntetõmásodperc jár. Az a versenyzõ, aki nem a fent leírt módon teljesíti a pályát, kizárásra kerül. A versenyzõk a feladat végrehajtása során megérinthetik a kezükkel a hordót.

Szintén 5 büntetõ-másodpercet kap az a versenyzõ, aki a verseny során elveszti western kalapját, vagy a kobakját.

A bíró saját belátása szerint kizárhatja azt a versenyzõt, aki túl sokszor használja a lovaglópálcát, vagy egyéb fenyítõeszközt a heveder elõtt.

Amennyiben az elsõ helyen döntetlen fordul elõ, a döntõ résztvevõinek újra teljesíteniük kell a pályát, mégpedig az eredeti idejükön max. 2 másodpercen túli idõn belül, különben az összevetést újra kell indítani. Az összevetés során nem jár büntetõpont a plusz 2 másodpercen túli idõért, de a végsõ összevetésbe beleszámít.

western

Forrás: www.hqha.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés