FEI Világkupa Göteborgban április 3-7. között!

Látjátok milyen izgatottan néz a ló a képen? Most hallotta, hogy jövő héten kezdődik a Göteborgi Lovas Show, melynek keretében a Díjugrató és Díjlovagló FEI Világkupa is megrendezésre kerül!

Ismét az a megtiszteltetés érte a Göteborgi Lovas Show-t, hogy helyszíne lehet a díjugrató és díjlovas Világkupának. Ez a világ legnívósabb fedettpályás show-ja, a lovasok igazán izgalmas körülmények közt versengenek egymással – aki itt nyer, a világ éllovasai közé kerül be!

A Világkupa versenyszámain kívül a teljes körű szórakozás jegyében további műsorokat tekinthet meg a nagyérdemű közönség. Lesz agility, mounted games, fiatal ló- és fiatal lovas versenyszámok és a 43. éve megrendezett Göteborg Trófea ugró versenyszáma.

A díjugratás mindig az egyik csúcspontja a rendezvénynek. A legjobb lovak és lovasok szoros versenyben küzdenek az elnyerhető pontokért minden évben az első Göteborgi Lovas Show, 1979 óta.

Egy kis történelem

Pehr G. Gyllenhammar társaival alapította az első ilyen léptékű lovas rendezvényt Skandináviában 1977-ben. Az első díjugrató Világkupa 1979-ben, két évre a megalapítás után kapott otthont a rendezvényen.

Eleinte nem voltak mobilboxok, karámok, kerítések… Mindent az alapoktól kellett kezdeni, és a felmerülő igények szerint alakítani. Mára kiépült a profi infrastruktúra, és mindemellett világszerte híres a rendezvény gyönyörű virágdekorációjáról, melyért önmagában érdemes ellátogatni.

A díjlovagló Világkupa néhány évvel később, 1987-ben került először egy fedél alá a díjugratással, megálmodója Eric Latte. Nevéhez fűződik a díjlovas zenés kűr műfajának népszerűsítése, melynek ötletét a Göteborgi Lovas Show nagy örömmel vette és azóta ez is izgalmas élmény mind a lovaknak, lovasoknak és természetesen a nézőközönségnek.

2019.03.30., Both Anna, Lovasok.hu szerkesztőseége
Forrás: Gothenburghorseshow.com
Képek forrása: Bigstockphoto.com

Hozzászólások