Újra együtt a póni és az ő macija

Egy hatalmas plüssmaci ölében alvó aprócska, árva póni csikó robbantotta fel az internetet 2013 májusában. A kiscsikó azóta pajkos fiatal lóvá cseperedett és nemrégiben ismét találkozott plüss barátjával.

2013 májusában az angliai Dartmoor Nemzeti Park dolgozói találtak rá egy mindössze néhány órás póni csikóra, aki kétségbeesetten járkált fel-alá a hegyoldalban. Próbált találni egy kancát, aki elfogadja és hagyja szopni – de egyik sem akarta elfogadni. Megmentői is hiába kutattak a környéken, a Breeze névre keresztelt csikó anyját nem sikerült megtalálniuk. 

Breeze egy menhelyre került, ahol gondozói egy hatalmas a plüssmacit adtak neki, hogy ne érezze magát annyira egyedül, hiszen hasonlóan a gyerekekhez, a csikók is igénylik a törődést, a társaságot, a biztonságot, különösen az éjszakai alváshoz. 

2013 májusában Buttons vigyázta Breeze álmát, majd…

Breeze azóta jó kiállású fiatal lóvá nőtte ki magát, a csikók gondtalan életét éli, játszik kortársaival, és ha eljön az ideje, gondozói új gazdát keresnek majd neki. Buttons, a plüssmaci pedig jó néhány árva csikónál betöltötte már a mama szerepét 2013 óta. A menhely dolgozói azonban nemrégiben ismét összehozták a legendás párost.

Breeze öröme megható volt, szagolgatta, nyalogatta plüss barátját, majd fülön fogta és körbevitte az istállóban. Végül lefeküdt mellé, mint kiscsikó korában és az egész délutánt átaludta a macihoz bújva. 

… három évvel később ismét együtt a legendás páros

2016.10.27. Forrás és fotó: Mare&Foal Sanctuary

Hozzászólások