Lóháton a belvárosi csúcsban a klímaváltozás ellen

Egy ausztrál farmer szokatlan módon kívánta felhívni a figyelmet arra, milyen fontos a víz, a talaj, az őshonos növényzet és úgy általában a környezet védelme. A bátor cowboy felpattant fakó lovára és csúcsidőben lovagolt át Sydney egyik forgalmas hídján.

Glenn Morris ausztrál marhatenyésztő organikus gazdálkodást folytat és azt vallja, hogy az egészséges víz és talaj befektetés az emberi egészségbe.

Elmondása szerint azért lovagolt végig a Harbour hídon csúcsforgalomban, hogy felhívja a figyelmet a föld, a vizek és az őshonos vegetáció védelmére, a helyi kormány egy tervezett rendelkezése ugyanis megkönnyítené az őshonos növényzet kiirtását.

A bátor cowboy és Hombre nevű lova okoztak ugyan némi fennakadást a délelőtti csúcsforgalomban, de mint mondja, sokan integettek neki és lefotózták, emellett a közösségi médiában is sok pozitív visszajelzést kapott az akciója.

Glenn Morris elmondása szerint komolyan aggódik a klímaváltozás miatt, ami nem csak a gazdálkodókat teheti tönkre, de a környezetet, így a Nagy-Korallzátony is kárát látja, a vezetők pedig semmit nem tesznek azért, hogy ezt megakadályozzák.

2016.06.23. Forrás: The Daily Telegraph 

Hozzászólások