Egy vemhes kanca drámája: menekülés a lángok elől

Az Ausztrália nyugati részén tomboló erdő- és bozóttüzek az embereket és az állatokat sem kímélik. A világhálón szörfölő lovasok számára egy vemhes kanca és születendő csikója drámájában testesült meg az Ausztráliában zajló tragédia.  

A vemhes kanca, oldalán gazdája telefonszámával. A háttérben gomolygó füst takarja el az eget.
Fotó: Instagram

A tűzoltók szinte kilátástalan harcot vívnak a pusztító erdő- és bozóttüzekkel Ausztrália nyugati részén. Perth környékén eddig több mint 80.000 hektár lett a lángok martaléka, 128 ház égett porig és két emberéletet is követelt a tűz.

A katasztrófa az állatokat sem kíméli és a katasztrófahelyzetben az állattartók is súlyos döntésekre kényszerülnek. Az itt élők igyekeznek az utolsó percekig kitartani, de gyakran mindent hátrahagyva kénytelenek menekülni, tudva, hogy mire visszatérnek, addigi életük porig ég.

Vannak állattartók, akiknek nincs lehetőségük kimenekíteni jószágaikat a veszélyeztetett területekről. Ők nem tehetnek mást, mint hogy nehéz szívvel még utoljára megetetik őket, az oldalukra írják a telefonszámukat és szélnek eresztik őket. Reménykednek, hogy ha az állatok ösztöneikre hallgatnak, megmenekülhetnek a lángok elől és megtalálóik később visszajuttatják majd őket. 

A világhálót böngésző lovasok számára egy vemhes kanca lett az ausztráliai bozóttüzek jelképe. A hordóból ivó pej ló képe oldalán gazdája telefonszámával bejárta a világhálót. 

A ló gazdája, Sophie Cox és családja Harvey-ben élnek, 140 kilométerre Perth-től. Amikor a képet posztolta, úgy tűnt, nekik sem marad más választásuk, mint szélnek ereszteni állataikat, köztük a fotón látható vemhes kancát. 

A történet mindenki nagy megkönnyebbülésére jó véget ért: a kanca a lángoktól fenyegetett birtokon egy méncsikónak adott életet. Gazdáik még időben biztonságba helyezték őket és többi állatukat, majd visszatértek birtokukra, hogy megvédjék otthonukat a lángoktól. A kanca és csikója azóta is jó egészségnek örvendenek.

2016.01.13. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: DailyMail

Hozzászólások