240 lovas vonult a párizsi díszszemlén

240 lovas is felvonult az első világháború emlékére július 14-én, a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett díszszemlén Párizsban. Az első világháborúban részt vett nyolcvan nemzet, köztük Magyarország katonái is részt vettek az ünnepségen.

Még 10 képünk van a Párizsban rendezett díszszemléről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

Az első világháború kitörésének századik évfordulóján a nemzetek közti megbékélés jegyében rendezett látványos katonai bemutatót – amelyen mintegy 3700 katona, 280 harci jármű és 240 lovas vonult fel a francia főváros híres sugárútján, a Champs-Elysées-n – a hagyományoknak megfelelően Francois Hollande államfő a Köztársasági Gárda lovasainak kíséretében nyitotta meg. A felvonulást a helyszínen több ezren követték figyelemmel. 

A francia nemzeti zászlót az európai lobogó követte, majd nyolcvan nemzet 3-3 katonája vonult fel hazája zászlajával. A Concorde téren elhelyezett dísztribünön Magyarországot Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnök főhadsegéde képviselte. 

Még 10 képünk van a díszszemléről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez!

A magyar honvédség katonái másodszor vonultak fel Párizsban: 2007-ben az Európai Unió elnöki tisztét akkor betöltő Franciaország az uniós tagállamok katonáinak részvételével ünnepelte a francia forradalom évfordulóját. 

2014.07.16. Forrás: MTI
Képek: Rt.com, Dailymail.co.uk

Hozzászólások