Verona négy napon át volt a lovas világ európai fővárosa

A Fieracavalli talán az egyetlen olyan lovas rendezvény, ahol egyszerre találkozhatsz sporttal, turizmussal és üzleti élettel; ahol a lovak iránti szenvedély összekapcsolódik a szórakozástatással. Lássuk tehát, mi történt idén a 117. Fieracavallin, mely Veronát a lovas világ európai fővárosává emelte.

9 képünk van a 2015-ös Fieracavalliról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Sport és turizmus nyeregben

A Fieracavalli a lovas világot évről-évre a maga teljességében mutatja be. A rendezvény négy napja alatt több mint 160.000 látogatót fogadtak és 200-nál is több eseményt rendeztek, köztük versenyeket, bemutatókat, oktató- és edzőprogramokat. A nemzetközi részvétel aránya 16%-kal nőtt a kiállításon (különösen a  külföldről érkezett látogatók száma növekedett), így elmondható, hogy ez volt minden idők "legnemzetközibb" Fieracavallija

A rendezvény abszolút főszereplői a lovak voltak: 12 pavilon és több szabad terület adott otthont mintegy 3.000 lónak (négyszázzal többnek, mint tavaly), melyek 60 fajtát képviseltek a világ minden részéből. Mindent látni lehetett az alig 78 cm-es falabella pónitól kezdve egészen a kétméteres marmagassággal rendelkező shire lovakig. Sőt, olyan szokatlan egyedekkel is találkozhattak a látogatók, mint a malawi zebroid, mely a zebra és a ló keresztezéséből született.

A Fieracavalli a Longines FEI Díjugrató Világkupának nemcsak az egyetlen olasz állomása volt, de idén első alkalommal egy kétcsillagos (CSI2 *) nemzetközi versenyen is összemérhették maguk és lovuk tudását a díjugratók. Ne feledkezzünk meg a szintén a Fieracavalli keretében megrendezett Ifjúsági Regionális Versenyről, a Nemzeti Póni Versenyről, a hagyományos western és gyorsasági versenyekről, és a tenyészszemlékről sem – ez mind a Fieracavalli!

9 képünk van a 2015-ös Fieracavalliról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A lovasturizmus szektorban tartották meg az „Olaszország Lóháton” c. útikönyv bemutatóját, mely az Olaszországi Túra Klubbal együttműködve készült el. Kedvező volt az idén debütált „Falusi Turizmus Kiállítás” fogadtatása is, mely a Veronai Vásár kezdeményezésére valósult meg 200 kiállítóval.  Ez a kiállítás egy Olaszországban gyorsan terjedő jelenséget kutat, az egyes régiók tipikus jellemzőinek felfedezését segítve.

A tenyésztők részére fenntartott területet idén is az Italialleva Kiállítása foglalta el, mely az Olasz Tenyésztők Egyesületének együttműködésével jött létre, hogy kiemelje az olasz lovas világ sokszínűséget, 480 bejegyzett fajta bemutatásával. Az olasz hátaslovak minőségét kiválóan fémjelezte a Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Erdőgazdálkodási Minisztérium által elfoglalt pavilon bemutatója, ahol éppen a Fieracavalli ideje alatt írtak alá egy történelmi megállapodást az Olasz Lovassport Szövetséggel az e fajtákra fókuszáló szektor fejlesztéséről.

9 képünk van a 2015-ös Fieracavalliról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Igazán emlékezetes szórakozást kínált a Gyermekfalu, a Westernshow és az esti „Hölgyek” Aranygálája, a Fieracavalli Éjszakák valamint a hagyományos, Verona történelmi központját megkerülő Fogat Parádé is.

9 képünk van a 2015-ös Fieracavalliról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Így nyilatkoztak a 117. Fieracavalliról a rendezők

Ez a siker mind a nagyközönség, mind a szakmai látogatók körében a munkánk és erőfeszítéseink jutalma, mellyel célunk egy olyan folyamatosan bővülő szakmai rendezvény létrehozása, mely képes minden évben a teljes szektor valamennyi területét innovatív módon bemutatni, ezáltal segítve és támogatva azok fejlődését.  A kiállítói területértékesítés kiváló eredményeként 750 kiállítót fogadtunk 25 országból, ami 15%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest.” – nyilatkozta Maurizio Danese, a Veronai Vásár elnöke.

„A Fieracavalli idei rendezvénye igazolta döntésünk helyességét, amikor mint növekedési faktorra, a sportra és a turizmusra helyeztük a hangsúlyt. A külföldi szakemberek látogatását támogató beruházások, a versenyeken résztvevők nemzetközi elismertsége és a lovas turisztikai kezdeményezések óriási vonzereje mind Olaszországban, mind a világ más részein segítették azon célunk elérését, hogy növeljük rendezvényünk nemzetköziségét; örvendetes mértékben növekedett a látogatók száma Németországból, Franciaországból, Ausztriából, Szlovéniából, Svájcból, Horvátországból és még olyan távoli vidékekről is, mint Oroszország, Argentína és Brazília.”  – mondotta Giovanni Mantovani, a Veronai Vásár vezérigazgatója.

Jövőre immár 118. alkalommal, 2016. november 3. és 6. között tervezik megrendezni a Fieracavallit, a nemzetközi lovasvilág egyik legfontosabb találkozóhelyét – jegyezd fel naptáradba ezt a dátumot már most!

2015.11.18. Bótáné Csuka Ilona
Fieracavalli.it

Hozzászólások