Sikeres Derby Fesztivál a Kincsem Parkban

3 nap 3 szakág 3 Derby futamát kínálta a Kincsem Park a Derby Fesztiválon. Pénteken az agarak voltak a főszerepben a Laguna – 4. Kincsem Park Agárderbyben. A versenyt az Ügetőszilveszter sztárja Booksy nyerte.
Szombaton a 104. Magyar Ügetőderbyben a négyéves Veronica Fling és Veljko Mazsity győzött. Az idomárhajtónak ez volt pályafutása negyedik Derby sikere. A győztes ló tenyésztője a Kabala Ménes Kft. a tulajdonosa a HICO Versenyistálló.

Vasárnap az angol telivérek voltak a főszereplők. A 14 millió forinttal díjazott versenyt Este fény nyerte Nagy Tamással nyergében. A ló tenyésztője és tulajdonosa a Nemzeti Ménes, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok, a ló trénere Zala Csaba. A verseny totális magyar sikert hozott, Bábolna Sir Khan 1994-es Derby győzelme óta nem tudott nyerni a klasszikus futamban, míg magyar lovas Kerekes Károly legutóbb 2012-ben győzött a Derbyben.
A Derby tiszteletdíjait dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Nagy István agrár miniszter adta át. A három napos fesztivál kísérő programja a divatmustra és a kalapkészítés volt, emberemlékezet óta ennyi csinos hölgy és elegáns úr nem jelent meg a Kincsem Parkban.
Folytatás szeptember második hétvégéjén a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Shown.

 

2018.07.02. Írta: Krebs András
Fotó: Kincsempark
Frissítve: 2022.08.08.

Hozzászólások