Macsó mének az EQUITANA-n

A 2017-es EQUITANA egyik fénypontja az elit mének gálája, a HENGSTE, ahol a vérvonal-alapító ménektől az ugró-, díjlovas és militarysport aktuális és jövőbeni csillagain át számtalan szebbnél szebb mén kerül bemutatásra. A nyergükben pedig olyan kiváló lovasokat láthatsz, mint a többszörös olimpiai bajnok Isabell Werth. Utazz a Lovasok.hu-val az EQUITANA-ra és 3 napos vásárbelépőt ajándékba kapod!

EQUITANA 2017 | Utazás | Programok | Hírek | Show | Belépő | Vásár | Ménbemutató

Ugyan a minőségi német sportlovak többsége itthon még mindig kuriózum és tartásuk, lovaglásuk csak keveseknek adatik meg, ám ezeket a fickókat garantáltan érdemes lesz megnézni. S nem csak a lovakat, de erről majd kicsit később…

Németország tradicionális fajtáinak, elsősorban sportlovaiknak állami ménesei és magántenyésztői egyaránt felvonultatják kiválóságaikat a gálán.  A nagy öregektől – azaz a vérvonalalapító ménektől – az ugró-, díjlovas és militarysport aktuális és jövőbeni csillagain, utánpótlás lovain át számtalan jobbnál jobb, szebbnél szebb mén kerül bemutatásra március 19-én az esseni vásárcsarnokban.

Belépő ingyen? IGEN!
Utazz az EQUITANA-ra a Lovasok.hu-val és a 3 napos vásárbelépőt ajándékba kapod!
 
 

A ménszemle mottója: "A legjobb mének, s legjobb lovasok" – máris elárulja a gála koncepcióját. A rendezvény kétségtelenül legnevesebb sztárduója minden bizonnyal Isabell Werth és olimpiai lova, a trakehneni Imperio TSF lesz. A 13 esztendős mén a Bajorországi Állami Ménes és Fedezőállomást képviseli. Noha a riói olimpián lovasával csak tartalékként vettek részt, a páros később rangos nemzetközi versenyek sorát nyerte. A mén már fiatalon is mutatta rátermettségét, 2008-ban lovasát a második helyig vitte a Fiatal Díjlovak Világbajnokságán. Számos utódja versenyez, több fia a német lótenyésztést szolgálja.

A bemutató így egyben kitűnő alkalom arra, hogy a hatszoros olimpiai bajnok Isabell Werthet élőben is láthasd.

Imperio TSF

Isabell Werth másik bemutatott lova DSP Belantis szintén hozott VB-ezüstérmet lovasának 2015-ben a világbajnokságon. A Brandenburgi Állami Ménes és Fedezőállomás neustadt-i telepét képviselő mén 2011-ben magasan a legtöbb pontot kapta a dél-németországi ménszemlén, mely nem csupán egy felvezetés, hanem 30 napon át tartó, kemény teljesítményvizsga, sportkipróbálás utolsó állomása, ha úgy tetszik, koronája volt. A ménnel lovasa, Werth – aki 2013 óta dolgozik a ménnel – 2014-ben német bajnok is lett díjlovaglásban.

DSP Belantis apja Benetton Dream egyike a ma élő legnagyobbra értékelt német fedezőméneknek. Ben Kingsley nevű méntársával Hessen tartományt képviselik a gálán.

A celebektől nem csupán a négylábú Ben Kingsley vette kölcsön nevét, Freddy Mercury (ezúttal a szintén híres Fidertanz fia) is felvonul, egy reményteljes utánpótlás sportpóni ménnel, Dont Forget Me-vel a Dillenburgi Allami Ménes színeit képviselik.

DSP Belantis és Isabell Werth

A nagy múltú, vaskezű kiképzőközpont, Warendorf nemcsak a lovassport, hanem a lótenyésztés fellegvára is. Ők már az ugrósportot is képviselik ménjeikkel, Capistrano és Baldessarini személyében. Előbbi nagy genetikai értékű és teljesítményű fedezőmén, utóbbi fiatal, utánpótlásló. A díjlovaglást a nehézosztályos First Selection és fia, Flashdance képviselik.

Németország legrégebbi, legnagyobb múltra visszatekintő fedeztetőállomása és lótenyésztési központja, a Baden Württenberg tartománybeli Marbach. Ehhez méltóan nagyszámú csapatot állítottak össze a gálára, köztük két prémium kategóriás ménnel, Lemergerrel és Quadrofinóval.  A csak elitkategóriás Kaiserstolz-on kívül még öt kiváló mént vonultatnak fel a gálán. 

A méneket kézen, szabadonugróban és nyereg alatti munkában egyaránt láthatod. A méngálára extra belépőjegy megváltása szükséges. Helyszíne az EQUITANA 6-os számú csarnoka, időpontja pedig 2017. március 19.

Capistrano

Elérhetőségek:

Rendező: 
Magyarországi kapcsolattartó:
  • EQUITANA Niederlassung
  • der Reed Exhibitions Deutschland GmbH
  • 40219 Düsseldorf Németország Völklinger Str. 4
  • Telefon: +49 (0) 211 90191201
  • Telefax: +49 (0) 211 90191143
  • PEGAZUS ONLINE MÉDIA KFT.
  • Maus András
  • Telefon: +36 1 376 6007
  • Mobil: +36 30 540-1658

2017.01.06. Andics Bernadett, Lovasok.hu
Fotók: Dressage-news.com, Rimondo.com,
Landgestuet.nrw.de

Hozzászólások