Egyszer minden lovasnak látnia kell: Bécsi Spanyol Lovasiskola

A Bécsi Spanyol Lovasiskola lovas művészete nem hiába került fel az UNESCO szellemi világörökségi listájára. A világ legszebb fedelesében bemutatott varázslatos előadásokat minden lovasnak életében legalább egyszer látnia kell. Most megmutatjuk, milyen programok várnak a Bécsi Spanyol Lovasiskolában.

Gálaműsor

Az előadás, ami minden lovas bakancslistáján szerepel – valószínűleg a tiéden is. A gálán az iskola minden korosztálya képviselteti magát: a fiatal lovaktól földről végzett munkát láthatsz, az idősebbek pedig nyereg alatt is bemutatkoznak. A rangidős lovak és lovasaik bemutatják a méltán híres iskolaugrásokat is. A műsor megkoronázásaként pedig megnézheted a tökéletes összhangban mozgó 12 lovas zenés karüsszeljét.

Reggeli edzés

Ha nem csak a show érdekel, hanem a lipicai lovak kiképzésének folyamata is, akkor a reggeli edzésre érdemes jegyet váltanod. A Bécsi Spanyol Lovasiskolában minden lovas maga felelős lova kiképzéséért, a látványos ugrásokhoz pedig hosszú évek kitartó munkája kell. Szigorú edzéstervet láthatsz megvalósulni a gyakorlatban, így előfordulhat, hogy nem csíped el az éppen az iskolaugrást végrehajtó lovakat, ezek ugyanis nehéz feladatok, amiket nem gyakorolnak minden nap.

Tribute to Vienna

Ha téged nem csak a gyönyörű lipicai lovak nyűgöznek le, hanem a komolyzene is, akkor a Tribute to Vienna előadásokat neked találták ki. Kétféle programból is választhatsz, attól függően hogy a Bécsi Fiúkórus, vagy a Bécsi Filharmonikusok előadására vagy kíváncsi.

Míg a zenekar Strauss és Joseph Lanner által komponált darabokat játszik, szinte táncra perdülnek a mének. A műsor a monarchia idejének osztrák zenei hagyományait idézi meg.

2016-tól pedig a világhírű Bécsi Fiúkórussal közös produkcióval nyűgőz le a Spanyol Lovasiskola. A zenére tökéletesen koreografált kűrben a passage-tól az iskolaugrásokig mindent bemutatnak a büszke mének, ami repertoárjukban szerepel. A kórust még I. Miksa német-római császár idején alapították és a lovasiskolát sem sokkal később hozták létre, így egy évszázadokat átívelő kalandra hív a produkció.

Istállólátogatás

Igazi betekintés a kulisszák mögé: megnézheted az egyedülálló reneszánsz istállókat, a főszereplők otthonát. Körbevezetnek a barokk építészet bécsi gyöngyszemeiben a téli és nyári fedeles lovardában – ez utóbbi egyébként a világ legnagyobb fedeles lovardája. Az idegenvezetés során angolul vagy németül hallhatsz történeteket a lipicai lovak és Bécs kapcsolatáról, az évszázados hagyományokról.

Építészeti idegenvezetés

Ha az építészet megszállottja vagy igazi különlegesség lehet neked ez a program. Ha elég rátermettnek érzed magad, hogy megküzdj a közel 170 lépcsőfokkal, a téli lovarda padlására is felmászhatsz. Itt a barokk építészet csodája tárul a szemed elé a közel 2000 gerendából álló padlással. A hangulatos kirándulás fénypontja pedig a lélegzetelállító kilátás Bécs főutcájára.

Piber meets Vienna

A világhírű mének nem dolgoznak egész évben, a nyári időszakban a Piberi ménesben pihenhetnek a zöldellő legelőkön. De a Bécsi Spanyol Lovasiskola ekkor sem zárja be kapuit, hanem egy különleges program keretei között mesél a lipicai fajta történetéről. A Piber meets Vienna programsorozatban a ménes életébe tekinthetsz bele, a csikós kancák mozgatásától elkezdve a fiatal lovak fogatos munkájáig, miközben érdekességeket és történeteket hallgathatsz az iskola igazi sztárjairól is.

A Te bakancslistádon is szerepel a látogatás a Bécsi Spanyol Lovasiskolába? Tarts velünk!

Utazz lovasokkal a Bécsi Spanyol Lovasiskolába

Program:

 • 5:30 – Indulás Budapestről busszal. Az út során Borsó Dorottya (az Epona Spanyol Lovasiskola vezető lovastanára) és Dr. Gőblyös István tartanak előadást.
 • 9:30 – 10:00 – Érkezés Bécsbe
 • 11:00 – Előadás megtekintése a Bécsi Spanyol Lovasiskolában – állójegy
 • 12:30 – 15:45: Szabad program
 • 16:00 – Idegenvezetés a Bécsi Spanyol Lovasiskolában
 • 17:00 – Indulás Bécsből
 • 20:30 – Érkezés Budapestre
 • Időpont: 2016. október 29. (szombat)

A csomag tartalma:

 • Utazás kényelmes buszokkal, a buszon szakmai előadással a Bécsi Spanyol Lovasiskola történelméről
 • Állójegy az első emeleten a Bécsi Spanyol Lovasiskola bemutatójára
 • Belépőjegy az idegenvezetésre a Bécsi Spanyol Lovasiskola területén
 • Csomag ára: 24.900 Ft / fő

Regisztrálj most!

További információ:

Maus András
+36 30 540-1658 / +36 1 376-6007
maus.andras@lovasok.hu

2016.08.18. Stier Adrienn, Lovasok.hu
Forrás: Spanische Hofreitschule
Fotók: Facebook

Hozzászólások