Andalúz Fiesta – csodaparipák patkódobogásától lesz hangos a Budapesti Papp László Sportaréna

A világ egyik legjobb lovascsapata, a Spanyol Királyi Lovasiskola tagjai, 2017 december 2-án és 3-án a magyar fővárosban mutatják be Andalúz Fiesta című lovas színházi előadásukat. A rendezvény nemcsak a sztárvendégek és a flamenco táncosok miatt egyedülálló, ugyanis a látványos produkció főszereplői a nagy múltú córdobai ménes tökéletesen kiképzett, híres andalúz paripái lesznek.

Már elindult a visszaszámlálás…

A temperamentumos mediterrán hangvételű előadásban 50 ló és lovasa mellett a világon egyedülálló flamenco táncosnők is szerepelnek, a zenei aláfestésről pedig a szimfonikus nagyzenekar gondoskodik. A budapesti előadásokhoz két világhírű magyar előadóművész is csatlakozik: a Kossuth-díjas Miklósa Erika Carmenként, lóháton jelenik meg az előadásban, partnere pedig a szintén Kossuth-díjas Kiss B. Attila operaénekes lesz.

A Spanyol Királyi Lovasiskola fajtatiszta andalúz lovakkal kápráztatja el a nagyközönséget. Ezek a lovasok abban különböznek, nem tisztán tenyésztett andalúz társaiktól, hogy nevük előtt szerepel a PRE rövidítés, ami a Pura Raza Espanola (tiszta spanyol faj) megfelelője. Ezt a típusú jelölést olyan lovak minősítésére használják, amelyek 12 ősi sorra visszamenőleg tisztavérűek.

Ezen okból kifolyólag egyáltalán nem “könnyű” szállításuk, hiszen trénereik féltve őrzött kincsként vigyázzák minden lépésüket. A cordobai ménes fajtatiszta andalúz lovai szinte aranyat érnek, így egyáltalán nem meglepő, hogy biztosításuk az égig szárnyal! Mivel az egyik legelegánsabb és legősibb fajta közé soroljuk, értékük egyenként akár a 40 ezer eurót, vagyis a 13 millió forintot is elérheti. Közülük a nagy, erős csontozatú példányok a legértékesebbek. A magyar közönségnek most lehetősége nyílik 50 ilyen csodalovat megcsodálni!

A nemesi testfelépítésű, szépen ívelt nyakú andalúz ló temperamentumával, könnyű fegyelmezhetőségével a királyi udvarok egyik legnépszerűbb fajtájának számított. Ezek a típusú lovak, ma is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen atletikus, fordulékony és tanulékony andalúz mindenki számára ideális. Nemcsak díjlovaglásra, versenyzésre és ugrósportokra alkalmas, de lehet használni fogatban, vagy akár hobbilónak is.

Mitől különleges a lovasiskola? 

A Córdoba Ecuestre Spanyol Királyi Lovasiskola az andalúz életérzést népszerűsíti, a lovaglás, a zene és az ének összhangjával pedig néhány órára Andalúziába varázsolják a nézőket, bárhol is legyenek épp a világban.

A lovasszínházi előadás további magyar fellépői között szerepel a Koltai Polett vezette nyolc gyönyörű fekete paripával bemutatott dámalovas karusszel, Szegedi Gábor fogathajtó világbajnok pedig négylovas hintóval hajt majd az Aréna küzdőterére. Az Andalúz Fiesta az utánozhatatlan szépségű spanyol lovak, a fülbemászó zene és a világsztár énekesek mellett olyan különlegességekkel is szolgál mint az Aréna légterében lebegő flamenco táncosok.

A spanyol Andalúzok a nemzeti örökség részesei. Gyertek el és legyetek Ti is részei az élménynek. Találkozzunk a Fiestán! Ollé!

Hozzászólások