Zwegat újra a galopp porondján

A vasárnapi galoppon mindenkinek fülig érhetett a szája: fogadási szempontból igen kedvező versenynap volt az aznapi, de, hogy a nézők izgalmát fokozzák, az Alagi Zsokéiskola két növendéke is élete első versenyén próbálhatta ki magát. A Káposztásmegyeri Díjban pedig Zwegat újabb győzelméért szurkolhatott a nézősereg.

Zwegat és Milos Milojevic szép stílusban, könnyen nyerte a Káposztásmegyeri Díjat. Silent Blessing és Bauyrzhan Murzabayev, valamint Blue Imp és Goran Mesetovic szerezték meg a helyezéseket.

Összefoglaló a 2016. április 17-i galopp futamokról:

1. futam – Nyeretlenek Versenye:

A nap első futama az Alagi Zsokéiskola növendékének, Makoviczki Ákosnak élete első versenye is volt, méghozzá, Princess of Paris nyergében. Jól kezdtek a favoritok, közülük is Chickawa vállalta magára a vezetést, mögötte Brilliant Toy, Flying Lesson, Agglegény és Balaton alkották a frontot. Ők öten elléptek a többiektől és végig domináltak a verseny során. A veterán zsoké, ifj. Kozma István, a végig vezető Chickawa nyergében mutatta meg, hogy nincs olyan futam, amelyben a régióba látogató legjobb lovasok félvállról vehetnék őt. A második helyért Nyugat és Kelet lovasa viaskodott: A francia David Breux alatt száguldó Brilliant Toy végül meg tudta előzni a kazakhsztáni Bauyrzhan Murzabayev lovát, Flying Lessont.

Befutási sorrend: Chickawa (3) – Brilliant Toy (2) – Flying Lesson (5)
Lejelentették: Lángrózsa (9)

Chickawa és ifj. Kozma István lesöpörtek mindenkit a pályáról.

2. futam – Megyeri Díj:

Mondóka ugrott ki a legjobban a gépből és vállalta magára a vezető ló szerepét, Black Blade pedig nagyon nehezen indult meg. A vezető Mondóka mögött a két hároméves, My Luck és Magic de Paris helyezkedtek el. A távoszlopon belül érték utol Mondókát, majd meg is előzték és egymás között döntötték el az elsőség sorsát. Az utolsó métereken Magic de Paris volt a gyorsabb, Gleneely Girl szerzett egy újabb harmadik helyezést.

Befutási sorrend: Magic de Paris (5) – My Luck (6) – Gleneely Girl (3)
Lejelentették: Niketas (4)

A befutóban kialakult küzdelemből Magic de Paris galoppozott ki győztesként.

3. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Mindenkinek jól sikerült az indítás, az élvonalban Haweeya, Cristály, Ranavalona, Asha és Lucky Lady galoppoztak. Az átjárót elérve Cristály vette át a vezetést, mögötte a két tréningtárs, Haweeya és Eagle Falls galoppoztak és egyre feljebb zárkózott a Szenttamási istálló újonca, Hajeer is. Az Alagi Zsokéiskola idei második győzelmét hozta a harmadik futam: Mocsinka Vivien és Cristály öt hossznyi előnnyel nyerték meg a futamot, Eagle Falls és Hajeer osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Cristály (13) – Eagle Falls (3) – Hajeer (7)

Cristály öt hossznyi előnnyel köszönt el nyeretlen társaitól.

4. futam – Horváth Károly Emlékverseny Hendikep:

Coffee Gold, Oscar, Danestar, Szombatesti Lány, Cash Rain, Springolina, Almabor, Tropical Maroon, Sharpshooter Storm és Spare Time sorrend alakult ki a start után. A túlsó oldalon Coffee Gold, Oscar és Danestar hármasa lerázta az üldözőket, akik 6-8 hosszal mögöttük, Cash Rain vezetésével érkeztek és mire a elérték a kanyart, felzárkóztak az élen lévőkhöz. A befutóra fordulva már Cash Rain, Coffee Gold és Oscar hármasa galoppozott fej-fej mellett az élen, Danestar volt még közel és Almabor is szépen zárkózott. Cash Rain az utolsó 300 méteren bebiztosította a győzelmét, Danestar jött fel a második helyre Oscar-t megelőzve.

Befutási sorrend: Cash Rain (9) – Danestar (2) – Oscar (5)

Cash Rain biztosra ment: az utolsó 300 méteren már tudni lehetett, ki lesz a győztes.

5. futam – Igazgatósági Díj:

Ourville’s War ugrott ki gyengébben a startgépből. Párduc vezetésével érkezett a mezőny a túlsó oldalra, mögötte Suracon, Singidunum, Viva Lea és Ourville’s War volt a sorrend, a mezőny végére Bukephalos esett vissza, azonban a kanyarban megindult és felgaloppozott a negyedik helyre Singidunum, Párduc és Viva Lea mögé. Singidunum favorithoz méltón nyerte a futamot, mögötte a két szürke, Viva Lea és Párduc csatázott egymással a helyezésekért.

Befutási sorrend: Singidunum (1) – Viva Lea (4) – Párduc (5)

Singidunum elsöprő győzelmet aratott kazakh származású lovasával.

6. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Impius kezdett nagyon-nagyon gyengén, nem úgy, mint a rendkívül gyors Camberra, aki rögtön magára is vállalta a vezetést és 3-4 hosszasra növelte előnyét. Mögötte Mighty Icon, Nádbuga, Celtic Dream, Rekviem és Asta the Queen volt a sorrend. Mire elérték a kanyart, a vezető lovat utolérték az üldözők és a befutóra fordulva már Mighty Icon és Nádbuga kettőse vezetett. Az utolsó 300 méterhez közeledve pedig megjelent a favorit Celtic Dream és Bauyrzhan Murzabayev, majd megnyerték a futamot. Nem sokkal lemaradva követte őt Merzad és Paizs Gábor a második helyen, majd Nádbuga galopozzott fel a dobogó harmadik fokára a zsokéiskola növendékével, Mocsinka Viviennel.

Befutási sorrend: Celtic Dream (9) – Merzad (4) – Nádbuga (11)
Lejelentették: Plinius (6)

Celtic Dream, jó favoríthoz mérten, megnyerte a galopp versenynap hatodik futamát.

7. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Schnell lovasának voltak gondjai a start után, így eléggé kiszakadt a mezőnyből és végig reménytelen pozícióban versenyzett. Mátrix lett a vezérló az első 300 méter után, mögötte Álomhercegnő és Ninja volt a sorrend. Mátrixtól Álomhercegnő vette át a vezetést és Ninja-val, valamint Koperta-val megelőzték a többieket. Az utolsó 200 méter kezdetén Álomhercegnőt beérte Ninja, nagyot küzdöttek a győzelemért, amit végül Ninja-nak sikerült megszerezni, harmadik a végig jó pozícióban galoppozó Koperta lett.

Befutási sorrend: Ninja (2) – Álomhercegnő (5) – Koperta (7)

Ninja és Álomhercegnő hatalmasat csatáztak a győzelemért.

8. futam – Káposztásmegyeri Díj:

A főfutamban csupán öt ló indult – talán azért, mert többen nem is mertek kiállni Zwegat ellen. A start után Ice Prinzess lett a vezető, mögötte Silent Blessing, Run The Red Light, Zwegat és Blue Imp sorrend alakult ki. Az ügető átjáróhoz érve Ice Prinzess-t utolérte Silent Blessing, mögötte szorosan Zwegat, mellette pedig Run The Red Light galoppozott, a sort pedig még mindig Blue Imp zárta. A kanyar kijáratánál átvette a vezetést a favorit Zwegat, a befutóban pedig eltávolodott a többiektől és nagyon könnyen nyerte meg a Káposztásmegyeri Díjat. Silent Blessing második helye sem forgott veszélyben, a dobogó alsó fokáért küzdött Blue Imp és Ice Prinzess.

Befutási sorrend: Zwegat (2) – Silent Blessing (1) – Blue Imp (3)

Nem is volt kérdés, hogy Zwegat nyeri-e meg a Káposztásmegyeri Díjat.

9. futam – Rákospalotai Hendikep:

A zsokéiskola itt is bizonyított: Makoviczki Ákos Misi Manón, Varga Mátyás pedig Menta nyergében szállt versenybe. Bandavezér és Misi Manó voltak a leggyorsabbak a start után, míg Vegas Hope és Bírónő kezdtek a leggyengébben. Mire elérték a kanyart, Misi Manó helyét Mea Culpa vette át és megjelent Eisfee is, a befutóban pedig Miserend indult el nagy lendülettel. Eisfee nyerte a nap utolsó futamát, Miserend pedig megelőzte Bandavezért és ezzel megszerezte a második díjat.

Befutási sorrend: Eisfee (3) – Miserend (1) – Bandavezér (5)
Lejelentették: Kikerics (8)

Végül a nap legutolsó győztese Eisfee lett.

A következő versenynap április 24-én vasárnap lesz a Galoppon:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2016. április 24-én vasárnap, 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2016.04.19. Kovács Botond – Alagi Zsokéiskola,
Kincsempark.hu
Fotók: Dr. Kovács Gábor

 

Hozzászólások