Zwegat galoppja megállíthatatlan

Zwegat továbbra is megállíthatatlanul galoppozik a Kincsem Park ovális pályáján: az első novemberi napon a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díját nyerte meg nagyon könnyedén. Ám a galopp nap még további izgalmakat hozott, hiszen a Makaam Hendikep első három helyének sorsáról célfotó döntött.

Az osztrák favorit Zwegat Ján Havlíkkal zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg a Kincsem Parkban az LFB Díjának megnyerésével. Második helyen Silent Blessing és Jaroslav Línek végzett, harmadiknak pedig Blue Imp Stanislav Georgiev-vel érkezett célba.

Összefoglaló a 2015. november 1-i galopp futamokról:

1. futam – November hendikep I. rész:

Szememfénye vette a legjobb startot, Pannonstar DL azonban gyorsított és felgaloppozott mellé. Maxima, Niké és Arctic Lady volt még a frontban. A befutóra még Pannonstar DL és Szememfénye hozta a lovakat, mögöttük Maxima, Gitáros F. és Arctic Lady galoppoztak. Gitáros F. a fal mentén elfoglalta az első helyet, Arctic Lady lett a második, Niké a harmadik.

Befutási sorrend: Gitáros F. (4) – Arctic Lady (7) – Niké (8)

2. futam – Nyeretlen kétévesek versenye: 

A négy favorit kezdett a legjobban, Stefánia, Thessala, Tüzes és Saint Goubert. Utóbbi kettő ment el vezetni és a verseny során végig ők diktálták a tempót. A befutóra érve már jelentős volt az előnyük a többiekkel szemben. Thessala a kanyarban visszaesett a középmezőnybe, míg Stefánia, Linácska és Eisvogel továbbra is jól tartották magukat. Az utolsó 300 méteren Saint Goubert gyorsított és megnyerte a futamot, Tüzes lett a második. A harmadik helyet pedig Linácska zsebelte be, miután Stefániával csatáztak a dobogó utolsó fokáért.

Befutási sorrend: Saint Goubert (5) – Tüzes (11) – Linácska (7)
Lovasváltozás: (8) Princess of Paris – Goran Mesetovic

Saint Goubert az utolsó 300 méterig tartalékolta energiáit.

3. futam – Ypsilon King hendikep:

Inner Circle, Minna, Máramaros, Brahy lánya és Sasheverő alkották a frontot a start után, New Gift kezdett tragikusan és teljesen kiszakadt a mezőnyből. Idő közben Daniella galoppozott fel Inner Circle mögé, Máramaros kicsit hátrébb szorult. A befutóban Minna, Brahy lánya és Sasheverő próbálták támadni Inner Circle-t és Daniellát, az utolsó métereken pedig megérkezett Máramaros és pont a célban már ő volt elöl. Inner Circle-t Brahy lánya is letaszította.

Befutási sorrend: Máramaros (4) – Brahy lánya (7) – Inner Circle (9)
Lovasváltozás:  (2) New Gift – Juszel Béla, 3,5 kg engedmény

Forrás: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

4. futam – Bevezetőszíj hendikep:

Springolina és Laguna kettőse vette a legjobb startot, mögöttük Niketas, Klaerchen és Szombatesti Lány alkották a frontot, Coffee Gold szedett össze néhány hosszas hátrányt. A túlsó oldalon Springolina mögött Klaerchen galoppozott, továbbra is az élbolyban volt Laguna, Niketas, Szombatesti Lány és Spare Time. A befutóban indultak el igazán a támadások, pillanatok alatt megjelent a frontban Sharpshooter Storm, elindult Spare Time és Niketas is. A győzelmet Spare Time szerezte meg, Niketas és Sharpshooter Strom előtt.

Nem indul: Shariar (7)
Befutási sorrend: Spare Time (5) – Niketas (6) – Sharpshooter Strom (10)

Spare Time a befutóban gyújtotta be rakétáit.

5. futam – Novemberi díj: 

Báthory és Parsec kettőse vette a legjobb startot, a túlsó oldalra fordulva azonban megjelent Chickawa és felzárkózott Báthory mellé, Parsec-hez azonban Miss Brooch csatlakozott, majd Itakim és Bon-Bon kettőse következett. Oscar néhány hosszas hátrányban volt már ekkor, tőle is hátrébb pedig Aschenti galoppozott. Báthory a befutóra fordulva 5-6 hosszasra növelte előnyét. Miss Brooch és Parsec követték, a többiek már jelentősen távol voltak a vezető hármastól. Báthory nagyon magabiztosan, start-cél győzelemmel nyerte a futamot, Miss Brooch és Parsec lettek a helyezettek.

Lejelentés: (9) Seeking Approval
Befutási sorrend: Báthory (2) – Miss Brooch (5) – Parsec (1)

6. futam – Makaam hendikep:  

A startgépbe nagyon nehezen állt be Heedy, annál jobban ugrott viszont ki, és egyből ő is állt a mezőny élére. Mondóka is remek startot vett és ő galoppozott a második helyen, őt Dvorníky Dream, Teno, Love Story, Eltham és Gyöngyös Szépe követte. A kanyarra érve Heedy mellé felment Mondóka, harmadik helyen továbbra is Dvorníky Dream galoppozott, megkezdte a zárkózást Gyöngyös Szépe és Eltham is. A befutóban Dvorníky Dream indított rohamot és megtámadta az élen lévő Mondóka és Heedy kettősét. Hármójuk között a célfotó döntött a sorrendről.

Befutási sorrend: Mondóka (7) – Heedy (6) – Dvorníky Dream (5)

Az első három helyezésről célfotó döntött.

7. futam – Novemberi hendikep II. rész: 

Wood-Wirodancing szokás szerint jól kezdett, de Rézcsengő sem volt rest. Golden Sun, Kökény és Bistry alkották még a frontot. A mezőny végén La Pimienta és Ludmilla galoppoztak. A kanyarban Golden Sun, Kökény és Rézcsengő hármasa szinte fej-fej mellett volt az élen, azonban a befutó elején Koperta lovasa robbantott és szinte elszállt a mezőnytől, roppant könnyű győzelmet aratva. Bistry jött fel a második helyre, Duracell lett a harmadik.

Befutási sorrend: Koperta (8) – Bistry (2) – Duracell (3)

8. futam – Lóversenyzést Felügyelő Bizottság díja: 

Gárdakapitány maradt le kicsit a gépnél a startot követően. Császár indult a legjobban és elment vezetni, mögötte a magyar favorit Silent Blessing, Perfect One, Blue Imp, Zwegat és Gárdakapitány volt a sorrend. A kanyarra érve zárkózott feljebb az osztrák favorit Zwegat. A befutó elején Silent Blessing vette át a vezetést Császártól, de Zwegat nagyon könnyen ment el mellette az utolsó 200 méteren és magabiztosan nyerte meg a napi főfutamot. Blue Imp indult meg a befutóban és a célig nagyon megközelítette Silent Blessinget, aki végül megőrizte a második helyet.

Befutási sorrend: Zwegat (2) – Silent Blessing (1) – Blue Imp (5)

Zwegat az utolsó 200 méteren robbant és magabiztosan nyerte meg a nap főfutamát.

9. futam – Out Loud hendikep:

Mákszem mögött Sonja, Susanne, Gipsy Dream és Kikerics vágtatott a start után, a mezőny végén Hírhozó, Sinabung és Swing triója kullogott. Az átjáróhoz érve Susanne vette át a vezetést Mákszemtől, aki azonban az utolsó 400 méteren visszavette ezt a pozíciót és meg is nyerte a futamot. Susanne mögött a harmadik helyért volt nagy küzdelem, amit Sinabung tulajdonított el.

Befutási sorrend: Mákszem (4) – Susanne (10) – Sinabung (6)

A következő galopp versenynap november 8-án vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. november 8-án vasárnap 11:15 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.11.03.
Forrás: Kincsempark.hu – Szekeres Krisztián
Fotók: Major Zsolt

 

Hozzászólások