Uthopia nem állhat ki Totilas ellen Hagenben

Uthopia nem állhat ki Totilas ellen Hagenben

 

A brit csapat teljes létszámmal szeretett volna rajthoz állni a hageni Horses & Dreams versenyen, de egy elvesztett patkó keresztülhúzta a számításaikat.

Totilas tavaly egy sérülés miatt nem lehetett ott Hagenben, a nézők figyelme így osztatlanul Uthopia-ra irányult. A 11 éves, Metall apaságú mént idén is be szerették volna mutatni Hagenben, de egy szerencsétlenül lelépett patkó ezt nem teszi lehetővé – Uthopia fájdalmai miatt Carl Hester kénytelen lemondani a versenyen való indulásról. A páros versenyszezonja így valószínűleg csak az addingtoni versenyen (máj. 1-3.) veheti kezdetét.

Totilas a hageni hétvégén vonul be ismét a négyszögbe – utoljára a 2011-es rotterdami Európabajnokságon láthatták rajongói. Matthias Rath és Totilas eredetileg a pénteki Nagydíjban és a szombati Nagydíj Kűrben készültek indulni, azonban Rath az utolsó pillanatban mégis visszalépett a pénteki versenyszámtól. Így azok a Totilas-rajongók, akik a mai (pénteki) Nagydíjra vásároltak jegyet, nem láthatják kedvencüket. Hogy miért döntött így Rath, azt nem tudni – talán tart az erős mezőnytől és még nem szívesen lovagolna négyszögbe Laura Bechtolsheimer, Charlotte Dujardin, Kristina Sprehe vagy Isabell Werth ellen…  Még nem tudni, hogy milyen formában van a “csodaló” az Olimpia évében. A ló sérülése miatt egy decemberi és egy januári versenyt is le kellett mondania Rath-nak. Az EB után – ahol érem nélkül maradtak – pedig csak két kijózanító fellépésük volt a vechta-i ménbemutatókon.

 

2012.04.27. Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: horses-and-dreams.de
Frissítve: 2023.04.27.
Fotó: Canva

Hozzászólások