Újrapatkolva

Dózi valószínűleg Németországban kezd

 

Ma délben újrapatkolták Overdose-t, bár kicsit izgultak, el tud-e indulni a kovács Londonból Berlinbe, a vulkáni hamu okozta légiközlekedési káoszban. Mikóczy Zoltán arról is beszélt, hol tart Overdose felkészítése, és milyen felhozóversenyben gondolkodik a menedzsment.

Mikóczy Zoltán: A várakozásoknak megfelelően, komplikációktól mentesen zajlott a mai patkolás, miután eltelt az az idő – öt hét – ami után egy váltás patkót igényel Overdose. Az elülső lábaira ragasztott, a hátsókra szögelt alumíniumpatkókat kapott. Egy kicsit izgultunk, mert az utolsó pillanatig kétséges volt, Berlinbe ér-e a kovács, hiszen a vulkáni hamu okozta légiközlekedési káoszban elég bizonytalanul indultak a repülőjáratok, de szerencsére befutott.

Hol tart a felkészítése?

Mikóczy Zoltán: Jelenleg Overdose élénk vágtamunkát végez. Lassan felkészülése utolsó stádiumába érkezünk.

Ez már versenyközeli állapotot jelent? S ha igen, hol tervezitek?

Mikóczy Zoltán: Arról már korábban letettünk, hogy egy erős versenyben indítsuk először ilyen hosszú kihagyást követően. Inkább egy önbizalomnövelő könnyű versenyt keresünk a számára, ez már eldőlt. Ebben a legmeghatározóbb a pálya felülete és a verseny időpontja. Minél puhább és rugalmasabb legyen a talaja, semmiképpen nem szabad engedni, hogy első versenyét kemény felületen fussa.

Ezek szerint több vasat tartotok a tűzben.

Mikóczy Zoltán: A legnagyobb valószínűséggel valamelyik német pályát fogjuk választani, mert így több helyszín és verseny közül választhatunk, ahová a versenykiírásnak megfelelve gond nélkül befér a ló.

Tehát még nem köteleztétek el magatokat egyik mellett sem.

Mikóczy Zoltán: Fontos, hogy Overdose a legmegfelelőbb pillanatban, jó talajú pályán fusson először, és az időpont se jelentsen számunkra kötöttséget, ha netán úgy alakul, szabadon visszaléphessünk. Több lehetőségben gondolkodunk, de egyelőre konkrétumokat nem mondanék, úgyis nagyon rövid már az idő addig, amíg hivatalosan is bejelentjük.

 

2010.04.22.
Forrás: PannoniaOverdose
Frissítve: 2023.03.09.
Fotó: Canva

Hozzászólások