Eladták Moorlands Totilast

Moorlands Totilas megérkezett Németországba

Moorlands Totilas megérkezett Németországba, de Paul Schockemöhle mindezidáig nem nyilatkozott arról, hogy ki fogja lovagolni a fekete mént a jövőben.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Világjátékokról három aranyéremmel hazatért Totilas pihenőt kap.

„Nagyon fontos volt számomra, hogy bevonhassuk a német tenyésztésbe ezt a lovat” mondta Schockemöhle. „Remélem, hogy kiváló tulajdonságait csikói is öröklik majd.”

Azt az új tulajdonos is elismerte, hogy Edward Gal és Totilas fantasztikus páros voltak, ugyanakkor kizárta annak a lehetőségét, hogy a lovat továbbra is Gal lovagolja.

Eladták Moorlands Totilast

Moorlands Totilast, minden idők legkiválóbb és legeredményesebb díjlovát Paul Schockemöhle vette meg.

Schockemöhle az 1980-as években a díjugrató élmezőny meghatározó tagja volt. Egymás után háromszor lett Európa-bajnok: 1981-ben, 1983-ben és 1985-ben. Mára legnevesebb európai tenyésztők egyike. Németország északkeleti részén elhelyezkedő tenyészete 3500 lónak ad otthont és évente 500 csikó látja meg itt a napvilágot.

A holland Edward Gal az Alltech FEI Lovas Világjátékok során három aranyérmet szerzett a tíz éves ménnel.
Amerikában Gal még határozottan tagadta a Totilas eladásáról szóló híreszteléseket.
Október 14-én azonban a Moorlands istálló megerősítette a hírt: „Az utóbbi két év során egyik ámulatból a  másikba estünk, és fantasztikus volt sorra látni Edward Gal és Totilas kitűnő szerepléseit. Kentucky után azonban már  nem hagyhattuk figyelmen kívül a Totilas iránti megnövekedett érdeklődést.”

Edward Gal és Moorlands Totilas a tavalyi év folyamán megdöntöttek minden lehetséges világrekordot, amit csak lehetett, ők voltak az első páros, akik 90% feletti értékelést kaptak programjukra.

„Ez nem könnyű Edward számára. Hála az ő tehetségének és munkájának, Totilas napjaink egy legendája lett.„ Edward Gal öt éve lovagolja Totilast.

„Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy ennyi volt. Mióta először felültem rá tudom, hogy ilyen ló csak egyszer adatik az ember életében” – mondta Gal. „Természetesen megértem a döntést, de nagyon szomorú vagyok.”

Tavaly augusztusi windsori győzelme óta a Totilas a tenyésztésben is aktív. Csak kiválasztott kancatulajdonosok juthatnak hozzá örökítőanyagához, adagonként 5000 euróért. Egy Totilas embrió ára pedig 32.000 euróba.

Totilas pontos vételárára még nem derült fény, de az összeg 10 millió euró körül lehet.

2010.10.16. Forrás: Dressage News
Frissítve: 2023.03.11.
Fotó: Canva

Hozzászólások