Toyana rajt-cél győzelme az Orosházi Díjban

Ifjabb Kozma István a Kincsem Park hatodik galopp versenynapján is kirobbanó formában volt. A nap főfutamán, az Orosházi Díjban Toyana nyergében rajt-cél győzelmet aratott, Nagykígyó és Gengszter előtt.

Ifjabb Kozma István remek formában van. Toyana-val rajt-cél győzelmet aratott az Orosházi Díjban.

Összefoglaló a 2015. június 28-i versenynap futamairól

1. futam

Strong Flame és Sinabung kettőse vállalta magára a vezetést, mögöttük Bahamian Indy és Ludmilla galoppoztak, a mezőnyt Muhyaz zárta. A kanyarra érve Ludmilla helyére Pesti Angyal jött fel és a vezető négyes megpróbált meglépni a többiektől. Azonban szépen zárkózni kezdett Almabor és a gyengébben kezdő Imperial War is próbált előrébb helyezkedni. A befutóban Bahamian Indy amint utat kapott gyorsított, és biztosan veszítette el nyeretlenségét. Sinabung jó versenyt futott és második lett, Almabor jött fel harmadiknak, Pesti Angyal a negyedik helyen ért célba végül.

Befutási sorrend: Bahamian Indy (4) – Sinabung (10) – Almabor (2)

Bahamian Indy többé már nem nyeretlen.

2. futam:

Lejelentették Linácskát. Dark Demon, Kizil Sou, Adél és Jack the Giant négyese kezdett a legjobban, míg Lovely Rock, Razzia és Toszkána gyengébben indultak. A befutóra fordulva úgy tűnt, hogy öt ló csatázhat a győzelemért, Dark Demon, Kizil Sou, Adél, Salsa és a szépen zárkózó Razzia. Dark Demon fáradt el elsőként, a többiek nagyot csatáztak. Végül Adél volt a legerősebb és magabiztosan nyerte meg a futamot, Jack the Giant lett a második, Salsa a harmadik.

Befutási sorrend: Adél (6) – Jack the Giant (2) – Salsa (9)

Adél és zsokéja magabiztosan nyerte a második futamot.

3. futam:

Útitárs és Brahy lánya vették a legjobb startot, mögöttük Arctic Lady és Papírsárkány helyezkedtek. Négyen szinte fej-fejt galoppoztak az átjáróhoz közeledve, azonban a kanyarra érve utóbbi kettő hátrébb csúszott, Útitárs pedig egyedül maradt az élen. Inner Circle zárkózott nagy lendülettel a mezőny végéről. A befutóban Hírnév indított támadást Útitárs ellen és át is vette a vezetést. Hírnév mögé istállótársa, Mirákulum érkezett a második helyre, Útitárs és Inner Circle lett a további sorrend.

Befutási sorrend: Hírnév (6) – Mirákulum (1) – Útitárs (10)

Győzelmével híressé vált Hírnév.

4. futam:

Lejelentették Lady Stone-t és Savannah-t. Sagenhaft vett nagyon gyenge startot, a többieknek jól sikerült az indítás. Ice Prinzess galoppozott az élen, mögötte Ma-Hill, Lara, Ouagadougou Dawn, Mákszem és Spieler volt a sorrend. Sagenhaft kiszakadva utolsóként zárta a sort. Ice Prinzess növelte előnyét a kanyarra érve, azonban a befutóban többen is megindultak, hogy megszerezzék a győzelmet. Jött Ouagadougou Dawn, Staféta és Lara is. Staféta volt a leggyorsabb, átszaladt Ice Prinzess-en és megnyerte a futamot, Ouagadougou Dawn lett a harmadik.

Befutási sorrend: Staféta (3) – Ice Prinzess (8) – Ouagadougou Dawn (9)

Staféta “átszaladt” Ice Prinzess-en a befutóban.

5. futam: 

Star Lady gyorsan kezdett, mögötte Röppenj, Kventin, Diplomata, Parsec és Freddie Mercury volt a sorrend, a mezőny végén Askaban és Milky Way galoppozott. A befutóra még Star Lady vezetésével érkezett a mezőny, őt megtámadta Röppenj, Kventin és Freddie Mercury. Az utolsó 50 méteren Freddie Mercury átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Star Lady, Kventin és Diplomata lett a további sorrend.

Befutási sorrend: Freddie Mercury (1) – Star Lady (4) – Kventin (7)

Freddie Mercury és zsokéja jól taktikázva, az utolsó 50 méteren vette át a vezetést.

6. futam:

Jól kezdett Kolibri, Dresda, Bon-Bon és Boróka. Szombatesti Lány és Criptonit a középmezőnyben helyezkedtek. A vezető hármas a kanyarban növelte előnyét. Kolibri a befutóban elszállt a többiektől és hatalmas fölénnyel nyerte a futamot. Küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, Bon-Bon, Schnell és Szombatesti Lány között.

Befutási sorrend: Kolibri (6) – Bon-Bon (10) – Schnell (2)

Kolibri elszállt a többiektől és hatalmas fölénnyel nyerte a 6. futamot.

7. futam: 

Lejelentették Surprise Interview-t. Nagyon jól kezdett Hóvirág, Kővirág és Donna Prima. Rézcsengő és Azték alkották még a frontot. Niké a középmezőnyben helyezkedett, a befutóban azonban támadást indított és a távoszlopnál élre állt. Classic Girl ment fel mellé és már úgy tűnt, hogy közöttük dől el az elsőség sorsa, azonban nagy lendülettel érkezett Kikerics és mindenkin átszaladt. Donna Prima jött fel a második helyre, Niké lett a harmadik.

Befutási sorrend: Kikerics (1) – Donna Prima (2) – Niké (4)

Kikerics meglepte a mezőnyt, és mindenkin “átszaladt” a hajrában.

8. futam – Orosházi Díj:

Toyana ugrott ki legjobban a gépből, mellette Panda galoppozott, majd Nagykígyó és Gengszter kettőse következett, a mezőny végére Skirt Chaser került. Panda folyamatosan támadta a vezető Toyana-t, aki azonban tartotta a falat. A befutóban Nagykígyó indult el, de már nem volt akkora a lendülete, hogy utolérje Toyana-t, aki végig vezetve nyerte a futamot. Nagykígyó mögött Gengszter lett a harmadik, majd Panda és Skirt Chaser lett a további sorrend.

Befutási sorrend: Toyana (5) – Nagykígyó (1) – Gengszter (2)

Toyana végig vezetve nyerte a nap főfutamát.

9. futam: 

Álomhercegnő és Larion kettőse vezetett, rajtuk kívül Tíria, Leon a profi és New Gift alkották a frontot. Az utolsó 200 méteren New Gift gyorsított, átvette a vezetést és magabiztos győzelmet aratott. Tűzvész jött fel mögé másodiknak, Máramaros a harmadik.

Befutási sorrend: New Gift (12) – Tűzvész (3) – Máramaros (9)

New Gift napfényes győzelmet aratott.

A következő versenynapok a Derby és Gasztroangyal Fesztivál keretein belül zajlanak:

Július 3-án pénteken 18 órától Lóverseny az éjszakában: galopp-, agár- és ügetőversenyek

Július 5-én vasárnap 14 órától 93. Magyar Derby, Buccaneer Díj. Hatalmas a tét a 93. Magyar Derbyben: 14 millió forint és a halhatatlanság.

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. július 3-án 18 órától és július 5-én 14 órától a Derby és Gasztroangyal Fesztivál keretein belül

Megközelíthetőség:

 

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.06.29. Szekeres Krisztián – Kincsempark.hu
Fotók: Maróti Edit

 

Hozzászólások