Totilas és Rath jövőre ismét a négyszögben

Matthias Rath 2013-ra halasztotta Totilassal való visszatérését a díjnégyszögbe

 

A páros utoljára a június eleji német bajnokságon szerepelt, ott Helen Langehanenberg és Damon Hill mögött a második helyet szerezték meg. Az olimpián Rath betegsége miatt nem vehettek részt. Bár korábban szó volt róla, hogy indulnak a december közepén Frankfurtban megrendezésre kerülő versenyen, mára már bizonyossá vált, hogy a fekete mén rajongóinak még újabb hónapokat kell várniuk kedvencük legközelebbi szereplésére.

Rath pár napja úgy nyilatkozott, hogy visszatérésének pontos időpontja attól függ, hogyan halad felkészülése új edzőjével, Sjef Janssennel, akivel október közepe óta dolgoznak együtt. Rath azóta rendszeresen utazik ménjeivel (Totilas, Bretton Woods, Furst Romancier) a hollandiai Erp városába, hogy a módszerei miatt gyakran támadott Janssennel edzhessen.

Ha minden jól megy, a páros legkorábban Schockemöhle jövő februári ménszemléjén lép majd a nyilvánosság elé.

Rath és Totilas felkészülése azonban nem zajlik teljesen háborítatlanul. Október végén a PETA nevű állatvédő szervezet állatkínzás miatt feljelentette Totilas lovasát, valamint tulajdonosait, Ann Kathrin Linsenhoffot, Paul Schockemöhlét és Klaus-Martin Rathot. Az ok a sokat vitatott rollkur alkalmazása, valamint a mén elszigetelt tartása. Matthias Rath válaszra sem méltatta a felvetéseket és a Német Lovas Szövetség sem foglalkozott az esettel.

 

2012.11.15. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: fr-online.de
Frissítve: 2023.05.03.
Fotó: Canva

Hozzászólások