Tonnyó (Kolozsi László) hatalmas fölénnyel nyerte a 106. Nemzeti Díjat az Ügetőn

Tonnyó (Kolozsi László) játszi könnyedséggel intézte el a 106. Nemzeti Díj mezőnyét 2015. május 17-én a Kincsem Parkban. Salihamidzic (Mitja Slavic) és Tornado Cole (Turbucz Sándor am.) lettek a helyezettek.

Tonnyó és hajtója, Kolozsi László start-cél győzelmet arattak a 106. Nemzeti Díjban

Összefoglaló a 2015. május 17-i versenynap futamairól

1. futam 

Hajtóváltozás:  Sikerdíj (8) – Váradi Sándor helyett Goran Zolnaji. A fordulóstart elsőre sikeres volt. A start után Sóvirág vette magára a vezető szerepét, de Sziklaszirt és Sikerdíj szintén jól kezdtek. Spartacus-t a start utáni galoppozása miatt kizárták a versenyből. Az első egyenesben Sóvirág ügetett az első helyen, mögé feljött Sikerdíj, ezért Sziklaszirt visszacsúszott a harmadik helyre. A túlsó oldalon Sóvirág még mindig biztosan vezetett, de ekkor hajtója megindította Red Bull-t, akinek egy pillanatig meg is sikerült szorítania Sóvirág-ot, aki ezért gyorsítani kezdett. Spar Lady is hibázott. A befutóra fordulva Sóvirág elkezdett távolodni a mezőnytől, Red Bull és Sikerdíj, valamint Sziklaszirt, és Tiko Time követték. A cél előtt Sziklaszirt elugrotta a helyezését, a versenyt Sóvirág nyerte.

Befutási sorrend: Sóvirág (3) – Sikerdíj (8) – Red Bull (9)
Győztes idő: 20,9

2. futam

A fordulóstart csak másodikra sikerült a fogatoknak. Maya Goal kezdett a legjobban, Menedzser-rel és Prometheus-sal ügettek az első három helyen. Az első egyenesben Jákfa és Jódlis is fel tudtak zárkózni a vezető lovakhoz. Ostrom-ot megindította hajtója, és könnyedén átvette a vezető szerepet, majd el is távolodott a többiektől. A túloldalon még mindig Ostrom vezette a mezőnyt, őt Jódlis és Magiszter vették üldözőbe. A befutó egyenesben már Jódlis ügetett az élen, és Magisztert is megindította hajtója. Fej-fejt ügetve értek célba Ostrom előtt. A versenyt Magiszter nyerte.

Befutási sorrend: Magiszter (8) – Jódlis (6) – Ostrom (5)
Győztes idő: 19,0

3. futam

Az autóstart után Rafaella SM kezdett a legjobban, mögötte Laluna Comtesse és Zavita Meerswal szintén jól startoltak. Az első egyenesben a mezőny kettesfogatokba rendeződött, elöl ügetett Rafaella SM Zavita Meerswal-lal, második sorban Laluna Comtesse Passion Griff-el, harmadik sorban pedig Louvre Kérkedő-vel. A túlsó oldalon Rafaella SM vezetett, mögötte Zavita Meerswal, majd a harmadik helyen Kérkedő és Laluna Comtesse is jól tartották magukat. Knock-down megkezdte a felzárkózást a vezető lovak mögé. A befutóra érve Zavita Meerswal-t megindította hajtója, könnyedén átvette a vezetést, illetve Laluna Comtesse és Knock-down is megindultak, könnyedén lehagyták a fáradó Raffaella SM-et.

Befutási sorrend: Zavita Meerswal (4) – Laluna Comtesse (2) – Knock-down (6)
Győztes idő: 18,8

4. futam

Az autóstart után Off Road vette magára a vezető szerepet, mögötte Ördög Hegedűse. A start előtt bizonytalankodó Reine d’Illiat is jól kezdett. Az első egyenesben Reine d’Illiat szép lassan átvette a vezetést, és Nőcsábász is megkezdte a felzárkózást. A túlsó egyenesben már biztosan vezetett Reine d’Illiat, mögötte libasorban Nőcsábász, Off Road, Ördög Hegedűse, és Traffipax ügettek. A befutó egyenesre fordulva Reine d’Illiat elfáradt, Nőcsábászt pedig ekkor újra megindították, végül ő nyerte meg a versenyt. Mögötte Amy’s Love és Off Road szerezték meg a helyezéseket.

Befutási sorrend: Nőcsábász (5) – Amy’s Love (4) – Off Road (2)
Győztes idő: 17,7

5. futam

Az autóstart után Repeta vette magára a vezető szerepet, de Montgomery és Ördöglány is remekül kezdtek. Az első egyenesben Repeta ügetett az élen, mögötte Montgomery és Ördöglány, valamint Pazar Hölgy és Olasz Lány kettesfogatai következtek. A túlsó oldalra érve Olasz Lány-t megindította hajtója, ám így sem érte utol a továbbra is magabiztosan vezető Repeta-t. A befutó egyenesben még mindig Repeta ügetett az élen, senki nem tudta őt komolyabban megszorongatni, start-cél győzelmet aratott. A helyezéseket Montgomery és Pazar Hölgy szerezték meg maguknak, a negyedik O’Pennina lett.

Befutási sorrend: Repeta (3) – Montgomery (8) – Pazar Hölgy (4)
Győztes idő: 20,3

6. futam

Hajtóváltozás: Rose’s La Nena (5) – Váradi Sándor helyett Goran Zolnaji. Az autóstart után Regina OZ kezdett a legjobban, valamint Romi Mms. Lambert Sas szintén jól startolt. Az első kanyar után Alegria Dream galoppozni kezdett, ezért diszkvalifikálták. Lambert Sas és Rose’s La Nena kettesfogata ügetett az élen az első egyenesben. Mögöttük Romi Mms, majd Regina OZ és Odile Grif kettesfogata következett. A túlegyenesben Rose’s La Nena kifáradt, Reste Premiert pedig megindították. A befutóra fordulva már Reste Premier ügetett az első helyen, de az utolsó száz méteren megelőzte őt a sokkal frissebb Romi Mms. Odile Grif-nek csak a harmadik helyre sikerült beügetnie.

Befutási sorrend: Romi Mms (7) – Reste Premier (4) – Odile Grif (1)
Győztes idő: 14,1

7. futam

Hajtóváltozás: Kandidátus (10) – Ézsiás Csaba helyett Gáspár András. Az autóstart után Napraforgó ment el vezetni, őt Oscar Wilde és Sensation követték. Az első egyenesben Sensationt megindította hajtója, beállt a vezető Napraforgó mellé, a harmadik helyen Oscar Wilde, a negyediken pedig Naomi ügettek. A második kanyarban a mezőny kettes fogatokba rendeződve ügetett, az első sort Napraforgó és Sensation, a másodikat Oscar Wilde és Naomi alkották, mögöttük Priscilla ügetett. A túlsó oldalra érve Kandidátus-t megindította hajtója, valamint Naomi-t és Oscar Wilde-ot is. Az utolsó kanyarban Sensation is elindult, a befutó egyenesre érve át is vette Napraforgó-tól a vezetést. Naomi csak a harmadik helyig tudott feljönni. Kandidátus lett a negyedik.

Befutási sorrend: Sensation (2) – Napraforgó (3) – Naomi (11)
Győztes idő: 20,8

8. futam

A fordulóstart elsőre sikeres volt. A start után Tonnyó kezdett a legjobban, és vállalta magára a vezető szerepét. Mögötte Time To Say Goodbye és Titán Ville szintén remekül kezdtek, azonban az első kanyar előtt elugrottak, ez mindkettejük versenyébe került. Az első egyenesbe érve a mezőny libasorban ügetett. Elöl Tonnyó, mögötte messze lemaradva Tájfun, Tornado Cole, Salihamidzic és Baboo Va Bene. Tornado Cole megindult, és Salihamidzic is, meg is előzték Tájfunt, de Tonnyóhoz nem sikerült közelebb érniük.Speedy Boy-t diszkvalifikálták. A befutóra érve Tonnyó még mindig magabiztosan vezetett, próbálta őt megszorongatni Salihamidzic, de nem volt már benne annyi. Szacharin a befutó egyenesben galoppozott. A versenyt Tonnyó könnyedén nyerte, mögötte Salihamidzic és Tornado Cole lettek a helyezettek, Baboo Va Bene pedig a negyedik.

Befutási sorrend: Tonnyó (3) – Salihamidzic (7) – Tornado Cole (4)
Győztes idő: 19,4

9. futam

Lejelentés: Trencsén (1). Az autóstart csak másodikra sikerült. Thor-com és Samuel Becket A.T. kezdtek a legjobban, Machetta is remek startot vett, viszont Szökevényt a start után diszkvalifikálták. Topáz Lady bizonytalankodott a startnál, ezért komoly hátránnyal indult. Az első egyenesben Samuel Becket A.T. átvette a vezetést, mögötte libasorban érkeztek a többiek, második helyen Thor-com, a harmadikon Machetta, a negyediken pedig Shark WF ügetett. Retorzió-t és Il Barto-t kizárták a versenyből. Tini-mia megindult, és a túlsó oldalra érve meg is szerezte magának a második helyet a vezető Samuel Becket A.T. mögött, a harmadik helyen ekkor Thor-com ügetett. Az utolsó kanyarban Tini.mia elfáradt, elkezdett visszaesni. A célba elsőként Samuel Becket A.T. ért be, majd Machetta, Shake Up és Thor-com.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (6) – Machetta (12) – Shake Up (8)
Győztes idő: 18,9

A következő versenyek május 22-én pénteken és május 23-án szombaton lesznek az Ügetőn:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. május 22-én pénteken Lóverseny az éjszakában 18:00 órától és 2015. május 22-én szombaton Ügető versenynap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.05.19. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások