Tonnyó diktálta a tempót a vasárnapi Ügetőn

A Kincsem Park június 7-i Ügető versenynapján Tonnyót nagyon szorongatta Time To Say Goodbye, de megverni nem tudta, így előbbi ért célba elsőként Kolozsi Lászlóval a Derby Kísérleti Versenyben. Titán Ville ügetett be harmadikként Fazekas Imrével.

Tonnyót nagyon megközelítette Time To Say Goodbye, de legyőzni már nem tudta

Összefoglaló a 2015. június 7-i versenynap futamairól

1. futam:

Nemo vett gyengébb startot, a többiek jól kezdtek. Rózsakert vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, ahol “kettesfogatok” alakult ki. Rózsakert mellé felment Reine d’Illiat, mögöttük Vilja Brick, Laza és Kiskarcsi helyezkedtek. Utóbbi a túlsó oldalra fordulva gyorsított és felment a vezető kettesfogat mellé, Reine d’Illiat fáradni kezdett, Vilja Brick volt még közel és Amazing Lobell is jól zárkózott. A befutóegyenes elején még Rózsakert ügetett az élen, azonban többen is támadták. A végén célfotó döntött az első és második hely sorsáról is, végül Vilja Brick, Amazing Lobell és Kiskarcsi lett a sorrend.

Befutási sorrend: Vilja Brick (3) – Amazing Lobell (7) – Kiskarcsi (5)
Győztes idő: 18,2

2. futam:

Off Road vette a legjobb startot, mögötte Orinoco, Nixon, Ördög Hegedűse, Paperboy és Palkó volt a sorrend. Az első egyenesben Paperboy kiment a második spúrba és folyamatosan csúszott felfelé. A túlsó oldalon Off Road gyorsított. Az utolsó kanyarban Paperboy és Palkó indítottak támadást, a befutóban pedig Ördög Hegedűse indult meg nagy lendülettel. Paperboy támadása volt a legveszélyesebb a végig vezető Off Road-ra, aki végül második lett, mert Paperboy a célban átszaladt rajta. Ördög Hegedűse ért be harmadikként, azonban a futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta Orinoco-val együtt, Palkót pedig tisztátalan ügetés miatt.

Befutási sorrend: Paperboy (5) – Off Road (2) – Nixon (3)
Győztes idő: 16,2

3. futam:

Hajtóváltozás: (10) Old Shatterhand – Piroch Gábor helyett Gonda Zsolt hajt. A Versenyintézőség a futamot érvénytelenítette, a feltett pénzeket a Totalizatőr visszafizeti!

4. futam – Lovasélet Sprinter Kupa

Nem indult: (1) – Conway Boko! Romi Mms, Odile Grif, Reste Premier, Rinette Streamline, Rionero és Rose’s La Nena sorrend alakult ki a start után. Az első egyenesben Reste Premier hibázott, amivel megzavarta a mögötte érkező fogatokat. Ennek köszönhetően megnyúlt a mezőny, az élen ügető két szlovén ló meglépett a többiektől. A túlsó oldalon Rinette Streamline próbált felzárkózni a harmadik helyre, Rose’s La Nena pedig hibázott. A befutóban Odile Grif és Romi Mms csatáztak nagyot a győzelemért, amit utóbbi szerzett meg, Rinette Streamline lett a harmadik, Rionero pedig a negyedik.

Befutási sorrend: Romi Mms (3) – Odile Grif (2) – Rinette Streamline (7)
Győztes idő:13,6

Romi Mms és Odile Grif csatája a célegyenesben

5. futam: 

Rafael Bit hibázgatott még a start előtt. Oldtimer Diamant vette a legjobb startot, mögötte Rocket Boy és Celebrity Classsic ügettek. A lassú tempónak köszönhetően a gyengén kezdő Rafael Bit is utolérte a mezőnyt, sőt felment Oldtimer Diamant mellé. Kettesfogatokká rendeződött a csapat, Rocket Boy és Harlynda alkották a második kettesfogatot, majd Celebrity Classic és Nubia következtek, Pinokkió még az első egyenesre érve hibázott és kiesett a versenyből. Az utolsó 500 méteren indult meg Harlynda, de a befutóban mintha megtört volna a lendülete. Oldtimer Diamant-ot Rocket Boy támadta meg és a célban el is kapta. Rocket Boy győzelmével Fazekas Imre megszerezte pályafutása 1500. győzelmét. Oldtimer Diamant lett a második. Celebrity Classic a cél előtt elugrotta magát, így Harlynda szerezte meg a harmadik díjat.

Befutási sorrend: Rocket Boy (4) – Oldtimer Diamant (5) – Harlynda (6)
Győztes idő: 17,2

6. futam:

Thor-Com és Torres hibáztak a start előtt. Traffipax és a favorit, Tonnyó vették a legjobb startot, az első egyenesre már utóbbi hozta a mezőnyt. Jól jött Trappolj!, Támogató, Titán Ville, Tornado Cole és Time To Say Goodbye is. A túlsó oldalon Tonnyó ellépett a többiektől, előnye jó 20-25 méteresre nőtt Traffipax-szal szemben. Ekkor indult a vezető ló üldözésére Time To Say Goodbye és méterről méterre folyamatosan közelített Tonnyóhoz, aki a befutóegyenesben nagyon lelassult, de meg tudta nyerni a futamot. Time To Say Goodbye lett a második, Titán Ville a harmadik.

Befutási sorrend: Tonnyó (4) – Time To Say Goodbye (8) – Titán Ville (2)
Győztes idő: 16,6

7. futam:

A start előtt ketten is hibáztak. Norman kezdett a legjobban, mögötte Kitty Magic és No Bi ügettek. Az első egyenesben a favorit Naomi felment a vezető ló mögé és a túlsó oldalon már másodikként ügetett. No Bi-t diszkvalifikálták. Többen is próbáltak megindulni hátulról, de Naomi előnye folyamatosan nőtt és biztosan nyerte a futamot, Norman és Opál lány előtt.

Befutási sorrend: Naomi (12) – Norman (4) – Opál lány (11)
Győztes idő: 19,1

8. futam – 58. Négyévesek Nagydíja

Suttogó már a start előtt hibázott, ezzel tetemes hátrányt szedett össze. Salihamidzic kezdett a legjobban, mögötte Sóhajka, Baboo Va Bene és Santana ügettek, az ő négyesük meglépett a mezőnytől a túlsó oldalra érve. Mire a tribün előtti egyenesre értek, kettesfogatok kezdtek kialakulni. Sóvirág jelent meg Salihamidzic mellett, majd Sóhajka és Baboo Va Bene kettőse következett, Santana mellett pedig Szacharin jelent meg. Szacharint az egyenes végén diszkvalifikálták, a helyére feljött Szimfónia és megérkezett Szerelmes R. is. A túlsó oldalon összetömörödött a mezőny, mindenki 20-25 méteren belül ügetett. Az utolsó 600 méteren indította meg hajtója Salihamidzic-et, aki 2-3 hosszas előnnyel érkezett a befutóra, de nagyon jött rá Szerelmes R. és Speedy Boy. Utóbbi pont a célban elkapta a majdnem végig vezető Salihamidzic-et, Szerelmes R. lett a harmadik.

Befutási sorrend: Speedy Boy (1) – Salihamidzic (3) – Szerelmes R. (2)
Győztes idő: 18,2

Speedy Boy a célban kapta el a majdnem végig vezető Salihamidzic-et

9. futam:

Másodszorra sikerült az autóstartos indítás. Samuel Becket A.T. vette a legjobb startot, mögötte Machetta és Henrik Ibsen A.T. ügettek. A mezőny libasorba rendeződött, a sort Rock and Roll zárta. A túlsó oldalon She’s Vivienne zárkózott fel a második helyre. Az utolsó 500 méterre két kettesfogat vezetésével érkezett a mezőny, Samuel Becket A.T. és She’s Vivienne az első kettesfogat tagjaként ügetett, majd Machetta és Henrik Ibsen A.T. következtek. A befutóban Samuel Becket A.T. gyorsított és megnyerte a futamot istállótársa, Henrik Ibsen A.T. és Machetta előtt.

Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (4) – Henrik Ibsen A.T. (7) – Machetta (8)
Győztes idő: 17,4

10. futam:

Pannus-Com, Patrícia, Professzor és Pletykás négyese indult a legjobban, utóbbi az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Pannus-Com mellé megérkezett Ördöglány, Patrícia mellé pedig Olmo Jet. Professzor és Ici Love tartották még jól magukat. Az utolsó kanyarban Olmo Jet-et diszkvalifikálták. Ördöglány nyerte a futamot, Patrícia és Professzor lettek a helyezettek.

Befutási sorrend: Ördöglány (8) – Patrícia (3) – Professzor (1)
Győztes idő: 19,4

A következő ügető versenynap június 13-án szombaton lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 13-án szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.06.10. Forrás: Kincsem Park
F
otók: Major Zsolt

 

Hozzászólások